Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Kuaförlerden Ortak Proje: 'Çocuk Yaşta Evlendirilenlerin Saçını Yapmayacağız'

etiket Antalya'da Kuaförlerden Ortak Proje: 'Çocuk Yaşta Evlendirilenlerin Saçını Yapmayacağız'

Onedio Medya
23.11.2016 - 00:03 Son Güncelleme: 23.11.2016 - 13:07

Antalya Muratpaşa Belediyesi, kadına şiddetle mücadele için il çapında 600 kadın kuaförüyle ortak bir proje başlattı. Proje kapsamında erken yaşta evlendirilen gelinlerin saçı yapılmayacak, şiddet gören kadınların morlukları da kapatılmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muratpaşa Belediyesi'nin kadına şiddeti önlemek amacıyla oluşturduğu 'Al Yazma Grubu', yaklaşık 1,5 ay önce 'Mor Makas' ismiyle bir proje başlattı.

Belediye yetkilileri proje kapsamında il genelinde hizmet veren 600 kadın kuaförünü bilgilendirerek, şiddet gören kadınlar için başvurulacak adresler ile erken yaşta evlenmeye zorlanan gelinlerin saçını yapmamaları gerektiğini anlattı.

Projenin saha çalışmasının ise '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde başlayacağı belirtildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Al Yazma Grubu'nun kadına şiddeti önlemek amacıyla yıllar önce oluşturulduğunu ve bu grupta yer alan doktor, psikolog, hukukçuların kadınlara yardımcı olduğunu söyledi.

Benzer bir uygulamaya daha önce İzmir'deki bir kuaförde tanık olmuştuk

"Bütün Türkiye'ye yayılmasını diliyoruz"

"Bütün Türkiye'ye yayılmasını diliyoruz"

Kadın Danışma Merkezi de kuracaklarını aktaran Uysal, 'Antalya'daki kuaförlerimizle toplantı yaptık. Şiddete uğrayan kadınlarımızın hemen yasal mercilere bildirilmesi için belediyelerle irtibat kurulmasını istedik. Çocuk yaşta evlendirilenlerin saçının yapılmaması için belediyeyle iletişime geçmelerini istedik. Çocuk yaşta evliliğe dur deme amacıyla projemizin bütün Türkiye'ye yayılmasını diliyoruz.' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'O çocukları ilgili yerlere yönlendirmek için çabalarım'

'O çocukları ilgili yerlere yönlendirmek için çabalarım'

15 yıldır kadın kuaförlüğü yapan Yasemin Şakır ise etrafında küçük yaşta evlendirilen ve şiddete maruz kalanlar olduğunu anlatıp, salonuna gelen erken yaşta evlendirilmiş gelinlerin saçını asla yapmayacağını kaydetti.

Şakır, 'Gelen olursa o çocukları ilgili yerlere yönlendirmek için çabalarım. Antalya'daki kuaförler olarak çocuk gelinlere hayır diyoruz ve onların saçını yapmayacağız' diye konuştu.

DHA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
546
138
9
7
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın