Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Bir Apartmanda Teravih Namazı Uygulaması: İmamın Sesini Duymak İçin Kapıları Açık Bıraktılar

Antalya'da Bir Apartmanda Teravih Namazı Uygulaması: İmamın Sesini Duymak İçin Kapıları Açık Bıraktılar

Batuhan
13.04.2021 - 08:49

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir apartmanda ilk teravih namazı, dairelerin kapıları açık bırakılarak sesini duydukları komşuları imamın eşliğinde kılındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya'da bir apartman sakinleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla camilerde teravih namazının kılınmayacak olması nedeniyle sosyal mesafeyi koruyarak birlikte namazlarını eda etmenin yolunu buldu.

Apartmanın birinci katında oturan İmam Basri İşbilir , yatsı vaktinin gelmesiyle dairesinden çıkarak merdiven boşluğunda ezan okudu. Ezanı duyan apartman sakinleri dairelerinin kapılarını açıp, İşbilir'in sesini duyabilecekleri noktaya seccadelerini serdi.

İşbilir de kendi dairesinin kapısını açık bırakarak yüksek sesle komşularına yatsı ve ilk teravih namazını kıldırdı. İmam İşbilir, gazetecilere, daha önce evde cemaatle namaz kıldıklarını ancak birbirini görmeden komşularıyla ilk kez namaz kıldıklarını söyledi.

Ramazan boyunca namazlarını bu sistemle kılacaklar

Ramazan boyunca namazlarını bu sistemle kılacaklar

Ramazan boyunca namazları bu sistemle kılmayı planladıklarını anlatan İşbilir, sesini duyurabildiği herkesin cemaate katılabileceğini ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
13
8
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Yaratıcılıktan öleceğiz artık... Keşke biri de dese ki imama numaralarımızı verelim, arasın kulaklıklarımızı takalım toplu arama yapsın. En azından atıyorum ... Devamını Gör

okisi

hocam aslında rahatsız olanlarda olsun be

Ayça İpekçi

Tüm apartman hemfikir ise, tebrik ediyorum, güzel fikir. Ama bir mikrofon ve hoparlör sistemi de kurulabilir. 30 günlük namaz için ona mı uğraşacaklar demeyi... Devamını Gör

Yigit Karabey

Ya da şöyle söyleyim, ben mikrofonu ve hoparlörü olmayan hoca görmedim. :) kesinlikle...

astronoanatomi

Hayır neden inadına inadına yapıyorsunuz bunu, neden bu kadar zorluyorsunuz? Evde kılın işte kendi başınıza, çoğu kişi öyle yapıyor...

astronoanatomi

Haberi okumayınca yanlış anladım 😂😂 afedersiniz...