Görüş Bildir
Haberler
Annesi Hamileyken Korona Aşısı Oldu: Kovid-19 Antikorlarına Sahip İlk Bebek Doğdu

Annesi Hamileyken Korona Aşısı Oldu: Kovid-19 Antikorlarına Sahip İlk Bebek Doğdu

ABD'nin Florida eyaletinde çalışan iki çocuk doktoru, hamileyken corona virüs aşısı olan bir kadının dünyada aşının tetiklediği Kovid-19 antikorlarına sahip ilk bebeği doğurduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’li iki çocuk doktoru, Güney Florida'da hamile iken bir doz corona virüs aşısı olan bir kadının, 'anne aşılamasından sonra' Kovid-19 antikorlarıyla doğan bilinen ilk bebeği dünyaya getirdiğini açıkladı.

36 haftalıkken Moderna aşısından olmuş

36 haftalıkken Moderna aşısından olmuş

Dr. Paul Gilbert ve Dr. Chad Rudnick,  ön safta çalışan  sağlık çalışanı annenin, Moderna aşısının ilk dozunu gebeliğin 36. haftasındayken  Ocak ayında aldığını söyledi. Kadın üç hafta sonra 'güçlü ve sağlıklı' bir kız çocuğu doğurdu.

Anneyi aşılamak çocuğu koruyabilir

Anneyi aşılamak çocuğu koruyabilir

Bununla birlikte araştırmacılar, bebeğin göbek kordonundaki kanı analiz ettiklerini ifade ederek, “Antikorlar doğum sırasında tespit edildi. Dolayısıyla, anne aşılamasıyla Kovid-19’dan korunma ve enfeksiyon riskini azaltma potansiyeli var. Bildiğimiz kadarıyla, bu, bir bebeğin aşılamadan sonra antikorlarla doğduğunu bildirilen dünyadaki ilk haberdi. Annedeki antikorların bebeğe geçip geçmediğini görmek için bebeğin kordonunu test ettik, ki bu durumun hamilelik sırasında yapılan diğer aşılarda da yaşandığını görüyoruz”  ifadelerini kullandı.

'Korumanın ne kadar süreceği daha ileri çalışmalarla belirlenmelidir'

'Korumanın ne kadar süreceği daha ileri çalışmalarla belirlenmelidir'

Ancak, medRxiv’te ön baskı olarak yayımlanan makale, bebeklerin bu antikorlar tarafından korunup korunmadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu açıkça ortaya koyuyor: 

“Diğer araştırmacıları, Kovid-19 a aşılanmasının ardından hamilelik ve emzirme kayıtları oluşturmanın yanı sıra onların çocuklarını da takip etmeye çağırıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde aşılanmış annelerden binlerce doğacak. Bu korumanın ne kadar süreceği daha ileri çalışmalarla belirlenmelidir. Bir bebeğin korunmasını sağlamak için ne kadar koruma düzeyine veya kaç antikora ihtiyaç duyduğunun belirlenmesi gerekli.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın