Görüş Bildir
Haberler
Annelerin Bu Muhabbetlerini 'Anlayamazsınız'

Annelerin Bu Muhabbetlerini 'Anlayamazsınız'

Buldumbuldum
24.02.2014 - 16:03 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 17:25

Her annenin içinde bambaşka bir kadın vardır, sizin görmediğiniz. O sakinlik abidesi kadın, düğünde bambaşka bir ruh haline girer ve birden bire göbek atmaya başlar. Arkadaşlarının yanında kahkahalar koparır, kendinden geçer... Komşu annelerle aralarında kurdukları grupta konuştukları konular da birbirinden farklıdır tabi... Sadece annelerin birbirlerini anlayabilecekleri o muhabbetlerle karşınızdayız efenim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) Altın Günü

1-) Altın Günü

Ahh ahhh unutulur mu o komşu teyzeden annemizin getirdiği gün tabakları... Anne ve çetesi komşu teyzelerin kendi aralarında ayda bir yada daha sık düzenlediği altın günleri adeta bir kurtarıcı, bir kötü gün dostudur... O yüzden 'anlayamazsınız.' :)

2-) Sarı Bez

2-) Sarı Bez

Anneler dostu, kötü lekelerin düşmanı sarı bez, her daim imdada yetişir. Hatta annelerimiz bunlardan böyle bir kaç paket birden alır ki, yokluğu belli olmasın. Tabi siz anlayamazsınız... :)

3-) Diş Buğdayı

3-) Diş Buğdayı

Yerel olarak bu ad değişse de tüm anneler günün birinde, diş buğdayı ile komşular ile bir araya gelirdi. Bebeğin ilk dişinin çıkması kutlanırken, bir tepsiye bırakılan buğday, kalem vs. gibi eşyalardan birini seçtirilir ve kalem seçen bebek, 'Ayyy çalışkan olacak teyzeleriii!' diye sevilirdi. E tabi anlayamazsınız...

4-) Bi Ters Bi Düz

4-) Bi Ters Bi Düz

Tüm anne, anneanne hatta babaannelerin vazgeçilmez hobisi örgüyü öyle herkes yapamaz. Selanik, haroşe, lastik, iki ters bir düz  çeşitleri ile kitleleri peşinden sürekleyen, dergilere kapak olan örgü; bir ata sporudur anneler için. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anlayamazsınız demiştik :)

5-) 'Akşam Ezanı Olmazdan Evde Olacaksın'

5-) 'Akşam Ezanı Olmazdan Evde Olacaksın'

Anneler, annelerimiz.... Bizi ne sokağa salar, hadi saldı diyelim 'Ekmek al çoocuğum' diye ne rahat tutar, tutarsa da mutlaka ezan olmadan eve atar. :) Canımız annelerimiz bizi koruma içgüdüsüyle her ne kadar, 'Akşam ezanı olmadan eve gel!' dediyse de, biz nedenini çocukken hiç anlamadık...

6-) 'Kalktın mı?' veya 'Geldin mi?'

6-) 'Kalktın mı?' veya 'Geldin mi?'

Sabah o sürüklenerek kalkanlardan oluşan bir nesiliz biz... Tabi sabahın köründe midemize iki lokma girsin diye kahvaltıya kaldıran annelerimiz, başımızda saatlerce 'Kalk, kalk, kalk' diye söylenir, kalkınca da 'Kalktın mı?' diye sorar. Bunun diğer bir versiyonu eve gelindiğinde ise, 'Geldin mi?' sorusudur. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

7-) Rövaşata Atan Anne Terliği

7-) Rövaşata Atan Anne Terliği

Her annenin olmazsa olması anne terliği ne ara bize gelip, sekip, tekrar nasıl annemize döndüğü anlayabilmiş değiliz, anlayamayız... :)

8-) Değişen Dizi Adları

Sadece Türkiye'yle kalmayıp, Ortadoğu ve Arap dünyasını sallayan Türk dizileri, annelerimizi ağlamaktan kendinden geçirir... O dizilerin sürekli değişen saatleri ve günleri yüzünden kadıncağız bir türlü bulamaz en sonunda;  ''Feriha'nın Suçu Ne?' miydi neydi onu aç bakim!' diye ültimatom alırsınız. :) E tabi bunu da hep beraber anlayamayız.

10-) Sabah Yürüyüş Yapıp, 5 Çayında Kısır Yemek

10-) Sabah Yürüyüş Yapıp, 5 Çayında Kısır Yemek

İstisnasız tipik bir annenin yaptığı beslenme alışkanlığıdır. Sabah komşu teyzeyle yürüyüş yapıp, akşam üstü 5 çayında kısırları, börekleri, kekleri götürüp sonrasında; 'Bu ara çok kilo aldım çoocuğum' diyebilir. Yoksa bu tatlı anneler nasıl olurdu? :)

Sonuç: Biz onları çok seviyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0