Görüş Bildir
Haberler
Anne-Babalar Buraya! Çocuklarınızın Sıkılmalarına İzin Verin!

Anne-Babalar Buraya! Çocuklarınızın Sıkılmalarına İzin Verin!

Rinascita
10.09.2016 - 09:19

Yaz tatilinde çocuğunuzla beraber satranç kamplarında, sanat okullarında, yemek kurslarında veya tenis kurslarında vakit geçiriyor musunuz?

Çocukların yaz tatilini verimli ve keyifli geçirmeleri için hazırlanan birçok aktivite ve yaz kampları var. Birçok aile, çocuklarını bu şekilde yaz kurslarına ve kamplara gönderiyor. Fakat çocuk gelişimi uzmanlarına göre, çocukların yaz tatilinde bütün vaktini doldurmak gereksiz.

Kaynak: http://qz.com/704723/to-be-more-self-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuk gelişimi uzmanlarından Lyn Fry

Ebeveyn olarak sizin rolünüz, çocuklarınızın toplum içerisinde yer almasını sağlamaktır. Yetişkin olmak demek, bir şeyle meşgul olmak ve kendini mutlu eden şeylerle boş vaktini doldurmaktır. Eğer ebeveynler, bütün vakitlerini çocuklarının boş zamanını doldurmak için harcarsa; çocuk hiçbir zaman kendi başına zamanını planlamayı öğrenemeyecek.

dedi.

Dr. Teresa Belton da bu konuya dikkat çeken uzmanlardan biri. Dr. Belton BBC'ye yaptığı açıklamalarda, can sıkıntısının yaratıcılığı beslediğini ve uyarıcıları geliştirdiğini söyledi.

1993 yılında Adam Phillips de 'sıkılma kapasitesinin, çocuğun gelişimsel başarısı olabileceğini' öne sürdü.

Ailelerin en takıntılı olduğu konulardan biri de çocuğun ilgi alanını keşfetmek için zaman harcamak yerine, çocukla ilgilenilmesidir.

Fry, yaz tatilinin başlangıcında ailelere, çocukları ile beraber oturup yaz tatili boyunca yapmaktan keyif alacakları şeylerin bir listesini oluşturmalarını ve bunu bir kağıda yazmalarını öneriyor. Bunlar, kitap okumak, bisiklet sürmek gibi basit aktiviteler de olabilir; bir oyun sergilemek, fotoğraf çekmek, aile ile beraber muhteşem bir akşam yemeği hazırlamak gibi farklı aktiviteler de olabilir.

Eğer çocuk sıkıldığını söylerse, gidip listeye bakmasını söyleyin.

Bu, onlara 'Ben bunu yapmak istiyorum.' deme sorumluluğunu kazandırır.

diyor Fry.

Çocuk üzgün ve sıkılmış bir şekilde dolaşmaya başladığında bunun bir zaman kaybı değil, bir şans olduğunun farkına varılması gerekiyor. Fry'a göre;

Sıkılmak, bir problem veya günah değildir. Bence çocuklar, motive olmak için sıkılmak gerektiğini de öğrenmeliler. Sıkılmak ve sonrasında motive olabilmek, bir çocuğu bağımsız yapan etmenlerden biridir.

Hayal gücü ve kapasitenin, can sıkıntısı ile ilişkili olduğunu düşünen Filozof Bertrand Russell'a göre de;

Bir çocuk, tıpkı genç bir bitki gibidir. En iyi gelişim için, aynı toprakta rahatsız edilmeden büyümesi gerekir. Çok fazla seyahat, çok farklı etkiler genç için iyi değildir; genci verimli monotonluğa dayanıksız hale getirir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
14
8
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çok yaratıcıymışım da haberim yok :D

Donnie Darko

çocukluğumda, gençliğimde çok gezdim aktivitelerden aktivitelere koştum, şimdi orta yaşlarımda fotosentez yapmayı öğreniyorum. Çocuklar bir bitki gibiymiş ev... Devamını Gör

ufukdiyo

Liste fikri çok güzel ^.^