Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Sel: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Kayıp

Ankara'da Sel: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Kayıp

Deniz Gök
30.06.2022 - 20:17 Son Güncelleme: 30.06.2022 - 21:05

Ankara'da sağanak nedeniyle su basan binada bulunan 21 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Kayıp olan bir kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir.' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkentte akşama doğru başlayan sağanak, cadde ve sokaklarda etkili oldu, dükkanları su bastı, trafikte aksamalar meydana geldi.

Başkentte akşama doğru başlayan sağanak, cadde ve sokaklarda etkili oldu, dükkanları su bastı, trafikte aksamalar meydana geldi.

Su baskınlarının Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde etkili olduğu belirtiliyor. 📹

Ankara Valisi Vasip Şahin, meydana gelen su baskını nedeniyle Keçiören'de bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, meydana gelen su baskını nedeniyle Keçiören'de bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şahin, "Sağanak nedeniyle su basan bir evde 21 yaşındaki genç bir kız hayatını kaybetti" dedi. 📹

ABB Başkanı Mansur Yavaş da olaya ilişkin bu paylaşımı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayatını kaybeden kişinin adının Busenur Doğanay olduğu belirtiliyor. 📹

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise kayıp bir kişi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. 👇

Yavaş: "20 dakikada 20 kilogram yağış düştü"

Yavaş: "20 dakikada 20 kilogram yağış düştü"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bugün özellikle Keçiören, Yenimahalle ve Ostim civarında yoğun yağış olduğunu, 20 dakikada 20 kilogram kadar yağış düştüğünü söyledi.

Şehrin bu kısımlarından 1200 noktadan ihbar geldiğini belirten Yavaş, 'Bundan sonra buna alışacağız. Çünkü iklim değişikliği nedeniyle bu tür yağışlar böyle uzun sürüyor ve lokal yağıyor. Buna göre yeniden tedbir almak durumundayız.' dedi.

İkazları yaparken normal yağışa göre ihbarın yeterli olmadığını ifade eden Yavaş, şöyle devam etti:

'Camilerimizin hepsi merkezi sisteme bağlı. Artık bundan sonra yurt dışında gördüğümüz gibi 'afet geliyor, kasırga geliyor' diye önceden yapılan bildirimlerin ülkemizde de yapılması gerekecek. Bu nedenle en azından Ankara'da Başkent Mobil üzerinden alarm sistemi de kuruyoruz ama yeterli olmuyor. Çünkü herkes henüz o uygulamayı yüklemedi. Mesela AFAD bunu yapabilir, herkesin telefonuna lokal olarak Ankara'da gönderebilir bir de merkezi sistemle camilerden böyle bir yağış alarmıyla vatandaşlarımızın ikaz edilmesi gerekecek. Ne yapabilirler? Böyle bodrum katlardan çıkabilirler, oralarda durmayabilirler, iş yerlerinde tedbir alma imkanları varsa tedbir alırlar. Örneğin sel basan yerde tepelerden su istinat duvarlarının üzerinden çıkarak gelmiş. Daha önce de burada böyle bir yağış yaşanmamış. Buralar sonradan yapılaşmaya açılmış, su sel olup geliyor, suyun kaçabileceği bir yer yok.'

Yavaş, Keçiören'deki bu yapılaşmayla ilgili İncirli Mahallesi tarafının tamamen altyapısının yenileceğini ifade etti.

Buranın altyapısının 30 yıl önce nasılsa hala aynı durduğunu anlatan Yavaş, 'Çok üzücü bir can kaybımız var. Ama şu içeriye baktığımız zaman neredeyse 'bir kişi kaybolmuş'la teselli bulacağız. Çünkü gerçekten ters dubleks olan bir binanın ikinci katının üst kısımlarına kadar sel basmış. Öngörülebilecek bir şey değil. Bu kadarla geçmiş olsun diyorum, başımız sağ olsun.' diye konuştu.

Yavaş, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yağışların görüldüğünü belirterek, 'Bunun için inşallah hükümetle birlikte Paris Antlaşması'nın imzalanmasıyla elde edilecek paradan özellikle büyük illerde altyapının sıfırdan yenilenmesi gerekir diye düşünüyorum.' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
...

Bir afet yaşanıyor ve ilk kez bir belediye başkanı kriz yönetimi adı altında '' her şey kontrol altında gerekli önlemler alındı'' gibi içi boş sözlerle ilk ö... Devamını Gör

Dead nettle.

AKP bir dönem daha alırsa hedeflenen aylık 50 dolar arkadaşlar.

Abdulmecid Tebbun

Millet canının derdinde, dün Mansur misket havası oynuyordu. Ne kadar acı...

Ceyda uysal

Gerizekalı dün mü yağdı yağmur ? 30 yıldır altyapı yapmayanları niye sorgulamıyorsun tek hücreli amip