Görüş Bildir
Haberler
Ankara Kulisi: Siyaset Hangi 3 Konuya Odaklandı?

Ankara Kulisi: Siyaset Hangi 3 Konuya Odaklandı?

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara kulislerinde konuşulanları kaleme aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara'da siyasetin 3 beklentiye odaklandığını yazdı

Sarıkaya, bunların pazartesi başlayacak bütçe görüşmelerinde konuşması ile kimin nasıl bir performans sergileyeceği, bazı bakanlıklarda ayrılma ve birleşmelerin olması ve Siyasi Partiler ve Seçim kanunları olduğunu söyledi. 

Sarıkaya, 'Meclis’te siyaset tam anlamıyla gelecek hafta pazartesi günü yapılacak bütçe görüşmelerine odaklı bir hale gelmiş. Hemen her parti harıl harıl bütçe konuşması için çalışıyordu…' dedi.

'MHP’deki bakış, sadece oranın yüzde 7’ye indirilmesi ve bir iki madde üzerinde uzlaşı var'

'MHP’deki bakış, sadece oranın yüzde 7’ye indirilmesi ve bir iki madde üzerinde uzlaşı var'

'Yakın geleceğe kadar kabinede bakan değişimine odaklanan iktidar kulisinde bu kez milletvekillerinin beklentisi bazı bakanlıklarda ayrılma ve birleşmelerin olması' diyen Sarıkaya, 'Buna bağlı olarak da bakanlıklara yeni atamaların yapılabileceğinden söz ediliyor' dedi. 

Sarıkaya, seçim kanunu çalışmaları hakkında da, 'MHP’deki bakış, 'Sadece oranın yüzde 7’ye indirilmesi ve bir iki madde üzerinde uzlaşı var, bir paket yerine madde düzenlemesi ile gelebilir' noktasında. Dolayısıyla bunun da bugünden yarına olmasına olanak yok, çünkü 6 Aralık’ta başlayıp 17 Aralık’a kadar devam etmesi planlanan Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinin arasına çok önemli olmadıkça bir başka kanun alma olanağı yok' değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın