Görüş Bildir
Haberler
Ankara Kulisi: Efkan Ala'yı İstifaya Götüren 4 İhtimal

Ankara Kulisi: Efkan Ala'yı İstifaya Götüren 4 İhtimal

Onedio Medya
01.09.2016 - 11:12

Başbakan Yıldırım, Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevini bıraktığını, yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğini açıkladı. Kabinede 'mini revizyon' ya da '15 Temmuz revizyonu' olarak yorumlanan bu ani gelişme sürpriz olarak değerlendiriliyor ve kimse tarafından beklenmediği ifade ediliyor. 

Peki Ala, görevi neden bıraktı? İşte Ankara kulislerinde dile getirilen, Efkan Ala'nın istifasına giden süreç ile ilgili 4 ihtimal...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çarşamba akşamı Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme yapan Başbakan Binali Yıldırım; İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini, Ala'nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun getirildiğini, Soylu'nun yerine ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nun getirildiğini açıkladı.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz ve Erdinç Çelikkan'ın aktardığı kulis bilgilerine göre, Ala'nın istifasına sebep olabilecek 4 ihtimal var.

1- Mücadelede uyumsuzluk

1- Mücadelede uyumsuzluk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün devletteki yapılanması ile ilgili mücadelenin hızından ve koordinasyondaki uyumsuzluktan uzun süredir memnun olmadığı dile getiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2- ‘81 il emniyet müdüründen 74'ü FETÖ mensubuydu’ açıklaması

Efkan Ala, 17-25 Aralık sürecinde 81 il emniyet müdüründen 74'ünün FETÖ'cü olduğunu açıklamıştı.

Ala'nın bu açıklamasının da rahatsızlık yaratmış olabileceği öne sürülüyor.

3- 15 Temmuz gecesi ulaşılamadığı konuşulmuştu

3- 15 Temmuz gecesi ulaşılamadığı konuşulmuştu

İktidar kulislerinde, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Efkan Ala'ya ulaşılamadığı konuşulmuştu. Ala ise Erzurum’dan Ankara’ya uçakla ulaşmaya çalıştığını söylemişti. 

Bu durumun da görevi bırakmaya giden süreçte rol oynayan ihtimallerden biri olduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4- Dolmabahçe mutabakatı

4- Dolmabahçe mutabakatı

Bir diğer ve son ihtimal de, Ala'nın Dolmabahçe mutabakatında yer alan bakanlardan birisi olması.

Kulislerde HDP'liler ile yapılan Dolmabahçe görüşmesi anımsatılarak, Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın daha önce bakanlıktan alındığı, üçüncü ismin de Ala olduğu dile getiriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
34
20
14
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

Neden "istifa" ettiğini bilmem ama muhtemelen Efgan Ala`da istifa ettiğini bizim gibi televizyondan Binali Yıldırım`ın açıklaması ile öğrendi. İçişleri Bakan... Devamını Gör

_orca_

Bunlarda istifa olmaz, göreveden alınmıştır yada mitin başına verecekler Fidanı şutlayacaklar.

Bahadır A

Ne ihtimali arkadaş?! Memleketin her tarafında bombalar patlayıp, masumlar hayatlarını kaybederken... Memleketin her kademesine eski yaladıkları büllüğün sah... Devamını Gör