Görüş Bildir
Haberler
Ankara Katliamı Hakkında 'Her Türlü Haber, Röportaj, Eleştiri vb. Yasak'

Ankara Katliamı Hakkında 'Her Türlü Haber, Röportaj, Eleştiri vb. Yasak'

FreiGeist
14.10.2015 - 15:25 Son Güncelleme: 15.10.2015 - 09:56

Ankara'da 102 kişinin can verdiği, Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen en büyük terör saldırısına ilişkin, soruşturma tamamlanıncaya kadar uygulanmak üzere yayın yasağı getirildi. Kararda 'Soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların' yasaklandığı belirtiliyor. Kamuoyunda tartışma yaratan kararın içerdiği 'eleştiri yasağı' ise şaşkınlıkla karşılandı. Son dönemin en geniş kapsamlı yayın yasağı sosyal medyanın gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, “Soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü medyada, her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasına yasaklanmasına karar verildiğinden, söz konusu kararın infaz edilmesi için gereği rica olunur” denildi.

Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük imzalı karar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 14 Ekim’de medya kuruluşlarına “ivedi” ibaresiyle bildirildi.

Söz konusu karar RTÜK'ün internet sitesinde yayımlandı. 'Tüm medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunulur' ifadesine yer verildi.

Dün de kısıtlama gelmişti

Ankara’daki barış mitingine yapılan bombalı saldırı ile ilgili soruşturmada dün de 'kısıtlama' kararı alınmıştı. 

Sanık avukatı ve mağdur avukatları arasında ayrım gözetilmeden kısıtlama kararı verilmesi ile yakınlarını kaybedenlerin avukatlarının ve mağdurların dosyadaki gelişmelerden haberdar olmasının da önü kesilmiş oldu. 

Özetle karara göre avukatlar dosyadan bazı istisnalar dışında bilgi, belge alamayacaklar. 

Karar, basına yönelik özel bir gizlilik kararı anlamına ise gelmiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0