Görüş Bildir
Haberler
Ankara Dağ Filmleri Festivali Başlıyor!

Ankara Dağ Filmleri Festivali Başlıyor!

Ulaş
02.04.2014 - 17:13

Ankara Dağ Filmleri Festivali Başlıyor!

Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event tarafından düzenlenen ve bu yıl “Doğaya Dokun” temasıyla yola çıkan 9. Dağ Filmleri Festivali, 2 Nisan - 6 Nisan 2014 tarihlerinde Ankaralı sinemaseverlerle buluşuyor.

Türkiye'de doğa, insan, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, 2 Nisan'da Ankara izleyicisi ile buluşuyor. 6 Nisan'a kadar sürecek festivale, Çağdaş Sanatlar Merkezi ev sahipliği yapacak.

‘Dünyadan’, ‘Keşif Ruhu’, ‘Su Dünyası’, ‘Bisiklet’, ‘Doğa-Çevre-İnsan’ ve ‘Kayak’ başlıkları altında toplam 37 film gösterimi olacak.

Festivalin dikkat çekici filmlerinden biri 'Şehirden Zirveye.' Belgesel Sebastian Stiphout ve 9 yaşındaki oğlu Luca’nın, Münih'teki evlerinden Almanya’nın en yüksek zirvesi olan Zugspitz’e doğru alışılmışın dışındaki yolculuklarını anlatıyor.

Pakistan’ın Karakurum kentinde bulunan K2 rotası üzerine üç filmin yanı sıra, 1953 yılında Yeni Zelandalı dağcı Edmund Hillary ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği Everest tırmanışında yaşananlar da 'Uçurumun Kıyısında' filmi ile festival kapsamında izleyici ile buluşacak.

sol

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/kultur-sanat/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0