Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da 'Bu Pisliği Halk Temizler' Mitingi

Ankara'da 'Bu Pisliği Halk Temizler' Mitingi

Onedio Medya
11.01.2014 - 10:51 Son Güncelleme: 11.01.2014 - 11:50

Ankara'da Binler 'Bu Pisliği Halk Temizler' Demek İçin Buluştu

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri kişi yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu protesto etmek üzere Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluştu. Eyleme, “Bu pisliği halk temizleyecek” sloganıyla çağrı yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı miting, halaylarla sona erdi.

Sendika.org’un haberine göre bugün binlerce kişi Ankara’da Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi için buluştu. Türkiye’nin her yerinden Ankara’da buluşmak üzere dün gece yola çıkıldı. Saat 9.00’da Ankara Hipodromu’nda buluşmaya başlayan emekçiler yürüyüşe başladı. Binler yolsuzluk ve zulüm düzenine karşı yürüdü.

Yürüyüşün ardından, Sıhhiye Meydanı’na girişler başladı. Meydana girişlerin yavaş yavaş azalması üzerine miting başladı. On binlerin buluştuğu Sıhhiye Meydanı’nda hep bir ağızdan, “Kurtuluş yok, tek başına. Ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı atıldı. İlk konuşmayı ise KESK Başkanı Lami Özgen yaptı. Özgen’in ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kürsüde konuşmasını yaptı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan sırasıyla konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından halaylar çekildi.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/01/ankarada-binl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşçiler, Memurlar, Doktorlar, Mimarlardan Eylem

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri bugün Ankara 'Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz! Bu Pisliği Halk Temizler' diyerek yolsuzluk protestosu yapıyor.

Saat 09.00'dan itibaren Hipodrom'da buluşan işçi, memur, mimar, mühendis ve doktorlar 09.30’dan itibaren Sıhhiye Meydanı’na yürüdü. Saat 12.00’de ise miting başladı.

Dört örgüt, 17 Aralık'ta başlayan 'Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu' sonrasında harekete geçti. 'Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek' mitingi yapacak olan sendika ve meslek örgütleri adına açıklamayı KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptı. Tombul, 'Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz! Bu Pisliği Halk Temizler' diyerek herkesi mitinge katılmaya davet etti.

11 yıldır halkın ürettiklerinin, emeklerinin, ülke kaynaklarının nasıl talan edildiğini belgeleyen yolsuzluk operasyonunun, her geçen gün iktidar ortaklarının yeni hırsızlıklarını, yolsuzluklarını ortaya döktüğünü belirten Tombul, 'Her gün yeni yeni kutular açılıyor, çalıp çırptıkları bir bir ortaya dökülüyor. Yıllardır “hırsız var” diyerek, AKP iktidarının soygun düzenini işaret eden emek ve demokrasi güçleri baskıyla, şiddetle susturulmaya çalışıldı. Gezi direnişinde iktidarın 11 yıllık zulüm düzenine yeter diyenler 'marjinal' ilan edildi. En ağır polis şiddetine maruz kaldı, polis kurşunuyla-copuyla öldürüldü. Böylesi çamura batmış bir düzenin sahipleri, şimdi aynı çamur deryasında birbirleriyle çatışıyor' dedi.

Aysel ALP / Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0