Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da 'Çok Tehlikeli Söylenti'

Ankara'da 'Çok Tehlikeli Söylenti'

adem kara
14.04.2014 - 09:19 Son Güncelleme: 14.04.2014 - 10:30

Ankara kulislerinde, ‘paralel yapı’ ya yakın oldukları gerekçesiyle ‘hükümetin her dediğini yapmayan bürokratlar’ı n tasfiye edileceği, ilk hedefin Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı olabileceği konuşuluyor.

Hürriyet’ten Erdal Sağlam’ın haberine göre, bankacılar da, ‘bundan sonra her şeyin mümkün olduğu’ görüşünde.

Sağlam özetle şöyle yazdı:

Ciddi zarar verir

Ankara’da piyasaları çok yakından ilgilendiren bir söylenti dolaşıyor. Son dönemde her alanda yaşanan görevden almaların ekonominin önemli kurumlarının üst düzey yöneticilerine de sıçrayacağı dillendiriliyor. Bunun söylentisi bile piyasalara çok ciddi zarar verir nitelikte…

17 Aralık sürecinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cemaatçi kesime karşı bürokraside giriştiği tasfiye operasyonu bugün halen devam ediyor. Yargının ardından bazı bakanlıklardaki kapsamlı değişikliklerin ardından sıra Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi ekonomi yönetiminin kilit kurumlarına gelmiş gözüküyor.

İstifaya zorlama yöntemi

Geçtiğimiz hafta içerisinde, ‘Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın bu hafta yapılacak genel kurul öncesinde istifaya zorlandığı’ söylentileri kulislerde dolaşmaya başladı.

Bankacılara sorduğumuzda böyle bir şeye ihtimal vermediklerini ama Merkez Bankası’nda değişim söylentilerinin kulislerde dolaştığını söylediler. Başkanın görev süresinin devam ettiğini görevden alınamayacağını herkes biliyor ama ‘istifaya zorlanıp yerine genel kurulda madde eklenip yeni atama yapılacağı’ ya da genel kurul sonrası bu değişimin yaşanabileceği ihtimallerine, “Artık her şey olabilir” diyerek açık kapı bırakıyorlar.

‘Paralelci iki başkan yardımcısı’

Başbakanın piyasalardaki istikrarı bozmamak için böyle bir tasarrufa girmesi pek beklenmiyor ama bankacılık kesiminde ‘Paralelci diye iki başkan yardımcısı alınacak’ söylentisi iyice yayılmış durumda. Başkan yardımcılarının istifaya zorlanabileceği konuşuluyor.

Merkez Bankası’nın yanında BDDK ve SPK’da da çok sayıda bürokratın görevden alınacağı, başkanların veya yardımcılarının bile alınabilecekleri yoğun olarak konuşuluyor.

Bürokratlar yılgın

Bürokratlarda ciddi bir yılgınlık olduğunu açıkça gözlüyoruz. “Artık iş yapılacak ortamın hiç kalmadığını” belirten bir bürokrat, istifaya zorlanmanın yanında bazı üst düzey bürokratların, başkan ve müsteşarların bile, bu havadan etkilenip kendiliğinden istifalarının gündeme gelebileceğini, bazı kurum başkanlarının bu konuda açık açık yakınmalarını dile getirmeye başladıklarını söyledi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/ankara...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0