Görüş Bildir
Haberler
Anime Hastaları İçin 12 Anime Filmi Önerisi

Anime Hastaları İçin 12 Anime Filmi Önerisi

Pelin Ercan
25.09.2017 - 14:27

1. Ruhların Kaçışı (Spirited Away)

Hayao Miyazaki'nin en değerli yapıtlarından olan bu film, küçük bir kız çocuğu olan Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla başlar.Yolculuk esnasında gördükleri bir tünele girerler. İlerde karşılarına bir restorant çıkar. Restorantın içinde, üstünde çeşit çeşit yemek olan bir masa çıkar. Annesi ve babası çok aç oldukları için yemeği yemeye başlarlar. Fakat hava kararmaya başlamıştır. Chihiro ve ailesi, kendilerini aniden ruhların dünyasında bulur.Yubaba adında ruhların dünyasını yöneten bir cadı, misafirlerinin yemeklerini yedikleri için anne ve babaya sinirlenir ve onları birer domuza çevirir.Chihiro, ailesini kurtarmak için korku ve heyecan dolu bir maceraya atılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Komşum Totoro (My Neighbor Totoro)

Bir üniversite profesörü olan babalarıyla yaşayan Mei ve Satsuki, küçük bir kasabadaki hastanede tedavi gören annelerine daha yakın olmak için kasabaya taşınırlar.Satsuki ve Mei zamanla evin içerisinde onlarla birlikte yaşamakta olan,bazı varlıkların olduğunu fark ederler.Onlardan kurtulmak istediklerinde, evlerinin hemen yanında bulunan ormanda sürükleyici bir maceraya atılırlar.

3. Yürüyen Şato (Howl's Moving Castle)

Bir şapka dükkanında çalışan Sophie adındaki genç kızı yolda 2 kişi rahatsız eder. Oradan geçmekte olan Howl adındaki büyücü kızı kurtarır. Olaydan kısa süre sonra, Sophie'ye kötü bir cadı tarafından bir büyü yapılır. Büyünün etkisiyle yaşlanan genç kız, kimsenin onu böyle görmesini istemediği için yaşadığı kasabayı terk eder ve yollara düşer. Yolda yürüyen dev bir ev görür. içine girer ve evin boş olduğunu görür. Artık orada yaşamaya karar verir. Koltukta uyuklarken eve onu kurtaran büyücü gelir. Ev, aslında büyücünün evidir. Sophie uyandığında büyücüyü tanır ama büyücü Sophie'yi yaşlı olduğu için tanıyamaz. Aynı amaç etrafında buluşan bu ikili, birbirlerinin yardımıyla kendilerine yapılan kara büyüden kurtulmaya çalışaklardır.

4. Küçük Cadı Kiki (Kiki's Delivery Service)

Kiki 13 yaşında olan sevimli bir cadıdır. Cadı olarak bir görevi vardır. O da bir kasabada 1 yıl kendi başına yaşamasıdır. Ailesinden ayrılıp uçan süpürgeyle yollara düşer. Kendine 1 yıl boyunca kalmak için şirin bir kasaba seçer. Fakat kalacak bir yer bulamaz. Tam umudunu yitirecekken fırın işleten bir kadınla karşılaşır. Kadın, ona iş, yemek ve kalacak yer imkanı sağlar. Sipariş teslim etmek için gittiği her evde insanlara yardım ederek onların kalbini kazanır. Kiki, görevlerini yerine getirerek gerçek bir cadı olmak için çabalayacaktır.

5. Aşırıcılar (The Secret World Of Arrietty)

14 yaşında olan ve yaklaşık 10 santim boyunda olan Arrietty ve ailesi, büyük ve boş bir evin küçük bir çatlağında yaşamlarını sürdürmektedir. Bu aile, insanlardan aşırdıkları ve insanların fark edemeyecekleri, küp şeker, kağıt mendil gibi şeyleri toplayarak yaşamlarını sürdürürler. Bir gün yaşadıkları eve, tedavi olmak için kasabaya gelen Sho adındaki çocuk, büyükannesi ve hizmetlisiyle yerleşir. Çocuk, tesadüf eseri Arrietty'i görür. Onunla arkadaş olmak ister. Arrietty, başlarda biraz şüpheci davransa da arkadaş olmayı kabul eder.  Sho, Arrietty'i büyükannesi ve hizmetlisinden saklamaya çalışır. Fakat hizmetlisi Sho'dan şüphelenir. bir gün tesadüf eseri Arrietty'in ailesinin yaşadığı evi öğrenir ve Arrietty'nin annesini yakalar. Bunu herkese göstermek için eve ilaçlama ekibi çağırır. Sho ve Arrietty, bu durumdan kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

6. Senin Adın (Kimi No Na Wa)

Mitsuha, Japonya'nın kırsal bir kesiminde yaşamaktadır. Yaşadığı yerden hiç memnun değildir. Her zaman büyük ve gelişmiş bir şehir olan Tokyo'da yaşamak istemektedir. Taku ise Tokyo'nun işlek bir yerinde yaşamaktadır. Günlerden bir gün Taku, rüyasında kırsal bir kesimde yaşayan genç bir kız olduğunu görür. Mitsuha ise Tokyonun merkezinde yaşayan bir erkek olduğunu. Zamanla bunun gerçekten gerçekleştiğini fark ederler ve sürükleyici maceralara yelken açarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Zamanda Sıçrayan Kız (The Girl Who Leapt Through Time)

Makoto, Chiaki ve Kousuke aynı sınıfta okuyan çok yakın üç arkadaştır. Zamanlarının çoğunu birlikte geçiren üç arkadaştan Mokoto, okulun labratuvarında gördüğü garip bir nesne sayesinde inanılmaz bir güce sahip olur. Zamanda ışınlanma. Bu gücü sayesinde geçmişe gidip geleceğine yön vermeye çalışır ancak bunun çok tehlikeli olduğunu bilmiyordur. Daha da önemlisi, tüm bu yaşadıklarının çok yakından tanıdığı biri tarafından yapıldığını fark eder ve tüm bu olanları düzeltmek için bu tehlikeli gücü tekrar kullanmak zorundadır.

8. Kurt Çocuklar (Wolf Children)

Hana, üniversiteye iden genç bir kızdır ve sessiz, kendi halinde olan bir gence vurulur. Gencin, büyük bir sırrı vardır. O bir kurt adamdır! İlerki yıllarda çiftin iki tane sevimli mi sevimli çocukları olur; yaramaz ve inatçı Yuki, Çekingen ve ürkek Ame. Çocukları da babaları gibi yarı insan yarı kurttur. Mutlu bir hayat sürerken, baba feci bir kazayla ölür. Hana zor bir seçim yaparak şehirden uzak, sessiz ve sakin bir kasabaya taşınır. Yıllar geçer, Yuki ve Ame büyür. Fakat bu çocukların insan mı yoksa kurt adam mı oldukları da belli değildir.

9. Prenses Kaguya Masalı (The Tale Of The Princess Kaguya)

Yaşlı bir oduncu, her zaman yaptığı gibi odun toplamaktadır. Aniden gözüne parlak bir ışık gelir. Ne olduğunu anlamak için ışığa giden oduncu, bambu ağacının parıldayan kısmında daha yeni doğmuş bir bebek görür. Hemen karısına götürür. İkili, bebeği sahiplenmeye karar verir. Etrafındaki arkadaşları, doğduğu günden beri bambu ağaçları daha hızlı büyüdüğü için ona 'bambucuk' demeye başlarlar. Bebeği sahiplendikleri günden beri, şans onlarladır. Bebeğin bulunduğu yere gittiklerinde, bambu ağacında yüzlerce altın olduğunu görürler. Altınları toplayıp, kızları için büyük bir konak yaparlar. Artık genç bir kız olduğu için o artık bir prenses olmuştur ve Prenses Kaguya adını alır. Konakta prenseslik eğitimleri almaya başlar. Bir süre sonra, evlenme zamanının geldiğini düşünen aile, evlerine kızın seçmesi için prensler çağırır. Ama Kaguya prenslerden hiç birini seçmek istemez. Günler böyle geçerken Kaguya ve ailesi, hiç beklemedikleri ilginç bir olayla karşı karşıyadır.

10. Marnie Oradayken (When Marnie Was There)

Anna sağlık sorunları yüzünden küçük bir kasabaya taşınmak zorunda kalır. Bir gün, oldukça büyük ve görkemli bir ev görür. Bu ev ona çok tanıdık gelmektedir. Oraya gitmek ister fakat ev, gölün karşısındadır. Bir kayıkla oraya gider. Eve yaklaştığında, kayığın kontrolünü kaybeder. Tam evin duvarına çarpacakken sarı saçlı, Marnie adındaki sevimli bir kız onu kurtarır. Bu ikili arkadaş olur. Her akşam buluşmaya  başlarlar. Anna, bu sefer Marnie'nin evine sabah gitmek ister. Fakat evde kimse yoktur. Anna'nın Marnie hakkında bilmediği daha çok şey vardır ve bunları zamanla öğrenecektir.

11. Sesin Şekli (Koe No Katachi)

İshida adındaki bir çocuk, sınıflarına yeni gelen, Nishimiya adındaki işitme engelli bir kıza zorbalık etmeye başlar. Nishimiya, tüm bu zorbalıklara katlanamaz ve başka bir okula nakil olur. Sınıf arkadaşları, İshida'ya zorbalık yaptığı için sırt çevirir.Öylece yıllar geçer. İshida ve Nishimiya, zamanla büyürler. Ama birbirlerinin aklından hiç çıkmıyorlardır. İshida, gelecek kaygısı yüzünden intihar etmeyi düşünüyordur. Bir gün tesadüf eseri bu ikili karşılaşır. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. İshimida, Nishimiya sayesinde intihar etmekten vazgeçer ve hayata farklı bir bakış açısından bakmayı öğrenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Küçük Deniz Kızı Ponyo (Gake No Ue No Ponyo)

Japon balığı olan Ponyo'nun en büyük hayali bir insan olmaktır. Bir gün 5 yaşında olan Sasuke adındaki bir erkek çocuğuyla arkadaş olur. Sosuke, Ponyo'ya bir insan olması için yardım eder. Ponyo'nun babası, onun bir insan olmasını istememektedir. Bu yüzden onu denize geri getirmek için her şeyi yapacaktır. Bu arkadaşlığın yardımıyla Ponyo, bir insan olabilecek midir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hera

Diğerlerini izlemiştim ama 7 ve 10 u ilk defa görüyorum. Listeye aldım tşk :3