Görüş Bildir
Haberler
TV
Anime Severler Buraya! Sevilen 10 Tane Animeyi Tanıtıyoruz!

Anime Severler Buraya! Sevilen 10 Tane Animeyi Tanıtıyoruz!

Hamarat Otaku
19.08.2016 - 15:03

Sizler için 10 tane anime önerisinde bulunduk! Hepsi şahsi gözlemlerime dayalı olarak önerilmiştir! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. High School DxD

İçinde 'ecchi' kategorisi bulunan önerdiğim sayılı animelerden biri. Çok güzel bir anime ve insanı kendisine bağlıyor. İşte tanıtımı!

Hyoudou Issei tek dileği ilerde birgün kendi haremini kurmak olan bir liselidir. Öyle şansızdır ki daha bir kızla ilk buluşmasında ölümcül bir şekilde yaralanarak ölüme terk edilmiştir. Gremory klanının varisi olan Rias Gremory tarafından kurtarılır ve şeytan olarak yeniden dirilir. Issei farkında olmadan kendini düşmüş melekler ve şeytanlar arasındaki bir şavaşın tam ortasında bulur. Ölüp şeytanın uşağı olarak dirilmiş Issei ne kadar şansız da olsa harem hayalinin tam ortasındadır aslında...

9. Trinity Seven: 7-nin no Masho Tsukai

Bu da bir diğer önerdiğim 'ecchi' kategorisindeki anime. Tavsiye ederim izlemenizi. Henüz 2. sezonu çıkmadı. Ancak çizerler 2. sezonun yakında çıkacağını söylüyor! İşte sıradaki animemizin tanıtımı!

Kasuga Arata'nın yaşadığı küçük kasabada hergün normal bir gün gibi geçiyordu;ancak Kara Güneşin olduğu gün herşey değişecekti ve bunu takiben bir anda karşısına bir büyücü çıkacaktı.Kara güneş yaşadığı şehri yıkacak büyük bir fenomene sebep olacaktı. Çocukluk arkadaşı şehri terk ettiğinden Kasuga'nın hayatını yavaş yavaş normale döndürmek görevi Grimoire'e kalmıştı.Bu büyücünün kasabaya gelmesinin sebebi neydi?Grimorie'in yadigarı ile ne yapmayı planlıyordu?

8. Owari No Seraph

Bu anime toplamda 2 sezondan oluşuyor. Gerçekten izlemenizi tavsiye ederim. Her ne kadar sezonlar kısa kısa bölümlerden oluşsa da izlerken sanki hiç bitmeyecek gibi hissedeceksiniz. İşte tanıtımı!

Hikayemiz, bilinmeyen bir virüs yüzünden çocuklar hariç tüm insanların öldürüldüğü bir dünyada geçiyor. Bu çocuklarda daha sonra vampirler tarafından tutsak edilirler. Hikayemizin merkezindeki Yuichiro Hyakuya ise, birgün tüm vampirleri öldürmeye yeticek kadar güçlü olmayı hayal eden bir insan.

7. Attack On Titan / Shingeki no Kyojin

İlk bölümleri bana göre biraz sıkıcıydı. Ama izledikçe insanı kendine çekmeyi başaran güzel bir anime. İzlemeye değer! İşte tanıtımı!

Yüzyıllar evvel insanoğlu devler tarafından yok olmanın eşiğine getirilmiştir. Devler tıpkı anlatılagelmiş hikayelerdeki gibi, uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve de en kötüsü bunu beslenmek için değil zevk için yapan varlıklardır. Az sayıdaki insan, en uzun devlerden bile yüksek duvarlar inşa ederek çevreledikleri bir şehrin koruması altında hayatta kalmıştır. Şu anki zaman diliminde ise 100 yılı aşkın bir süredir tek bir dev dahi şehre ayak basmamıştır. Henüz erginliğe erişmemiş bir çocuk olan Eren ile sütkardeşi Mikasa, bir anda ortaya çıkan inanılmaz büyük bir devin saldırısı sonucu şehrin surlarının yıkılmasına tanık olurlar. Nispeten daha küçük olan devler surlarda açılan gedikten şehre akın ederler ve bu iki çocuk dehşet içerisinde annelerinin bir dev tarafından canlı canlı yenilişini izlerler. Eren bütün devleri öldürüp insanlığın intikamını alacağına yemin eder.

6. Clannad

Openingi gerçekten efsane. Günlük 2-3 doz dinliyorum :D . Animenin kendisine gelecek olursak şahsen hiç ağlamadım ama sular seller gibi hüngür hüngür ağlayan erkek ve bayan bir sürü arkadaşım mevcut. Bu arada, izlemeden önce uyarayım, ortalıkta 'TATLI FASULYE EKMEĞİİİİİİİ' şeklinde bağırabilirsiniz. Uyarmadı demeyin. Gelelim tanıtımınaa!

Küçük yaşta annesini kaybeden Tomoya, babası ile yaşamaktadır. 

Ancak babası, eşinin ölümünün üzerine kendisini alkol ve kumara vermiştir. 

Tomoya ve babasının halihazırda kötü olan ilişkileri, Tomoya ve babasının bir kavgaları esnasında babasının, Tomoya'nın kolunu yaralamasıyla daha da kötüleşir ve birbirlerinden tamamen uzaklaşırlar. 

Kolundaki kesik yüzünden basketbol klübünden de ayrılmak zorunda kalan Tomoya, okuldan ve arkadaşlarından da uzaklaşır. Lise son sınıfda okuyan Tomoya Okazaki, sınıf arkadaşları tarafından artık bir serseri olarak görülmektedir.

Ancak Youhei Sunohara dışında arkadaşı olmayan Tomoya'nın hayatı, okulda hiç bir arkadaşı olmayan Nagisa Furukawa ile tanışması ile tamamen değişir. 

İlk başta Nagisa ile çok ilgilenmiyor görünse de, bir süre kendisini onunla birlikte bulur ve yavaş yavaş kalbini açmaya ve başka arkadaşlar da bulmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Death Note

Sıra geldi dev beşliye! Yani ben öyle diyorum. Çoğunuz anlamışsınızdır zaten. Animeye gelecek olursak izlerken yanınıza elma almanızı tavsiye ederim. Gerçekten yaratıcı bir konusu var ve izlemesi çok zevkli. Tanıtım lütfen!

Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir.

Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde 'Death Note' yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz.

'Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir.'

Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar. Ve 40 saniye sonra adam ölür.

Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Ama ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektifi L'i takarsa?

4. Tokyo Ghoul

İlk başlarda olayların nasıl gelişeceğini hiç kestiremediğiniz bir anime. Misal, ilk bölümde nefret edip ölmesini istediğiniz kişiye 5. bölümde 'Nolur ölme!' derken bulabilirsiniz kendinizi. Öyle bir şey yani. Tanıtıma geçiyoruz!

Tokyo'da insanları yiyen gizemli hortlakların neden olduğu gerilim dolu bir korku hikayesi başlar. Bu gizemli hortlakların verdiği korku tüm insanları etkisi altına almıştır. Sıradan bir üniversite öğrencisi olan Kaneki, tıpkı kendisi gibi bir kitap kurdu olan Rize'yle Café Anteiku'da karşılaşır. Kaneki, kaderinin bir gecede değişeceğinin farkında değildir.

3. Naruto / Naruto Shippuuden

Narutoyu izlerken sinirleriniz bayağı bir gerilebilir. Bakınız: 'Bu nasıl Naruto Shippuuden yahu?! Sasuke Shippuuden desenize şuna!' diyebilirsiniz. Ölümlerde peçeteler odanızda bir oraya bir buraya savrulabilir. Aman diyeyim izlemeden önce önleminizi alın. Bu arada spoiler sevmeyenler hiç yorum okumasın. Spoiler kaynıyor yorumlar. Bizden söylemesi!

Naruto'nun tanıtımı:

Naruto, içine hapsedilmiş kyubii (9 kuyruklu efsanevi tilki) yüzünden Konoha halkı tarafından yaratık olarak görülüp kenara itilmiş bir çocuktur. Naruto'nun bütün hedefi Ninja akademisini bitirip, Hokage olmaktır.

Akademi'nin ilk bölümünü bitirip genin olarak mezun olan Naruto, arkadaşları Sakura ve Sasuke ile chunin olabilmek için yeni eğitimlerine başlarlar.

Yaramaz ve bir o kadar heyecanlı bir kişiliğe sahip olan Naruto, içindeki kyuubinin gücünü yavaş yavaş öğrenecektir. 

Naruto Shippuuden'in tanıtımı:

Naruto, Sasuke ile şelaledeki dövüşünün ardından Sasuke'yi geri getirmekte başarısız olmuştur. Orochimaru'nun Sasuke'nin vucudunu tamamen ele geçirmesi 3 yıl sürecektir. Bu süre içinde Naruto'nun, Sasuke'yi geri getirmesi gereklidir. Ancak bu kez Sakura da, Naruto'ya yardım etmeye karar verir. Bu yüzden, Naruto; Jiraiya'nın, Sakura; Tsunade'nin öğrencileri olur ve eğitimlerine başlarlar. Tüm bunlar olurken Akatsuki'nin başka planları vardır.

2. Fairy Tail

Animeyi izlerken yüzlerce binlerce milyonlarca shipleme (eşleme) yapabilirsiniz. Ama dünyada favori olarak yaklaşık 8-10 kadar shipleme mevcut. Animeye gelecek olursak sonlarına doğru her bölümde apayrı bir şok yaşayabilirsiniz. Bir şeyi x kişisi zannedersiniz. Tüm kanıtlar da onu gösteriyordur. Ama Troll-Mashima (Hiro Mashima yani Fairy Tail'in çizeri) gider o şeyi y kişisi yapıverir. (Ne güzel açıkladım değil mi?) Çok şaşırtan bir anime ve kendisine bayağı bir sarıyor! Tanıtıma geçiyoruz!

Genç bir büyücü olan Lucy’nin hayali, Fairy Tail loncasına katılmaktır. Seyahati sırasında Natsu adında genç bir adamla karşılaşır. Natsu’ya hayallerini anlatır ve yoluna devam eder. Ancak bir süre sonra Lucy, birtakım adamlar tarafından köle olarak satılması için yakalanır. Fakat Natsu ortaya çıkar ve Lucy’i kurtarır. Natsu çok güçlü bir ateş büyücüsü ve Fairy Tail loncasının bir üyesidir. Natsu, Lucy’e Fairy Tail’e katılmasını teklif eder. Böylece Natsu ve Lucy bir takım olurlar ve loncanın verdiği görevlere beraber katılırlar. 

Y.N: İki sezondan oluştuğu için (3. sezon çıkacak) 2. sezon Fairy Tail II şeklinde yayınlanıyor.

 

1. One Piece

Geldik benim favorime! Şahsen ömrümde böyle mükemmel, böyle efsane anime görmedim. İlk çizimleri el ile çizildiği için kötü. Ancak zaman geçtikçe çizimler efsane oluyor! Bu arada, bu anime sadece 752 bölümcük şu an. Ayrıca hikayenin henüz %65 gibi bir dilimi tamamlanmış durumda. Hazır bu kadar bölümken hemen başlamanızı tavsiye ediyorum! Ayrıca bu anime, anime dünyasının en ünlü animesi. En çok mangası satılan anime bu! (Fazla anime kelimesi kullandım galiba.) Hemen başlamalısınız! İşte efsane animemizin tanıtımı!

Y.N: İzlerken değil peçetelerin odanızda sağa sola uçuşması, koca koca havlukağıt ruloları odanızı ağzına kadar doldurabilir. Etrafınız sümükten geçilmez vesaire. Biraz iğrenç olduğu için özür dilerim!

Korsan Kral Gold Roger, bu dünyadaki herşeyi elde eder ve idam edilirken, tüm servetinin Grand Line'da olduğunu, onu arayıp bulmaları gerektiğini söyler. Bu olaydan sonra herkes Grand Line'a gider. Ancak Grand Line'a girmek çok zor, Grand Line'da canlı kalabilmek imkansızdır.

Kahramanımız Monkey D. Luffy'nin rüyası, Korsan Kral olmak ve One Piece denen kimsenin bilmediği, görmediği hazineyi ele geçirmektir. Küçük yaşlardan beri hep korsan olmak isteyen Luffy, kazara bir şeytan meyvası (Akuma No Mi) yemiştir. 3 farklı şeytan meyvası vardır ve bu meyvalar yiyenlere çok üstün güçler sağlamaktadır ancak bu güçlerin bedeli asla yüzememektir. Luffy'nin yediği meyva onu bir lastik çocuğa çevirir. Bu olaydan yıllar sonra Luffy denize açılır. Yolculuğu sırasında ekibini toplayacak ve One Piece'i bulmak için Grand Line'da birbirinden tehlikeli ve komik maceralara atılacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

One Piece severim Naruto ilk izlediğim animedir bende yeri başka Shingeki No Kyojine gelirsek Levi için izledim ksafşadjslfsşfkjak