Görüş Bildir
Haberler
Animeye Başlamak İçin Öneriler

Animeye Başlamak İçin Öneriler

Celil Fëanor Suiçmez
22.04.2014 - 00:09 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 01:46

Anime İzlemeye Yeni Mi Başlayacaksınız

japon çizgi dizileri-filmleri olarak bilinen japoncada da bizzat bu manaya gelen anime kültürüne yabancıysanız küçükken izledik biz pokemonu, digimonu, candy'yi, tsubasayı, ay savaşçısını vs. ama o bilinçle değildi  diyorsanız buyrun listemde yer alan animelere ve konularına bir göz atın. bir parça da olsa yardımcı olur size ancak burdakilerin dışında yığınla kaliteli anime mevcuttur. nerde neon genesis nerde hajime no ippo, slam dunk, mirai nikki, samurai champloo vs derseniz üzgünüm . . .

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rurouni Kenshin(Samurai X)

1. Rurouni Kenshin(Samurai X)

kılıç sanatlarına, ninjalara, ronin(efendisiz kalmış samuray) ve samuraylara meraklıysanız içerdiği mizahi yönlerle ve yer yer ağır dramlarla sizi tatmin edebilecek seviyede bir animedir. hiko seijuro'ya selam hiten mitsurugi'ye devam.(izlemeden önce 'ova'larının izlenilmesi tavsiye olunur.)

2. Elfen Lied

2. Elfen Lied

zambaklar... kokularını yağmurda daha bir güzel salgıladığı rivayet edilen zambaklar. liliumlar. evet bu animenin kendisi bir yana giriş müziği olan lililum(zambak) bir yana. fazlaca şiddet ve ağır dram içeren bu animenin mutlaka izlenmesini tavsiye ederim. zira kendisi oldukça kısa bir seridir

3. Shingeki No Kyojin(Attack On Titan)

3. Shingeki No Kyojin(Attack On Titan)

2013 yılına gökten bir titan havasında düşen animedir. ortalığı dağıtıp, topladığı ödüllerle kasıp kavurmuştur tam bir titan edasıyla ismine yaraşır biçimde. sinir bozucu gerginlikteki atmosfer nerdeyse her saniyesine hakimdir bu animenin. karakterlerden kaptan levi kitlelere üçlü çektirebilecek kapasitede bir adamdır. son olarak : levi bizi discoya götür!

4. Fairy Tail

4. Fairy Tail

narutoyla gösterdiği benzerlikler gözden kaçmasa da apayrı bir tat alabileceğiniz bir seridir kendileri. ninjaları çıkarın yerlerine büyücüleri koyun. bana göre tek eksiği nispeten küçük yaş kitlelerine de hitap edebilmesi adına biraz daha 'sevimli' hale getirilmiş olmasıdır. selam olsun laxusa selam olsun mystogana, gildartsa, jellal fernandeze. erza kıps kıps bebeğim

5. Sword Art Online

5. Sword Art Online

online rol yapma oyunu seven arkadaşların ve eğlenceli akıcı bir anime izlemek isteyenler tercihi olabilecek bir anime. hiç favori karakterim yoktu bu animede ama bir solukta bitirmiştim. dediğim gibi akıcıdır alıp götürür siz de o 'dünya'da yaşamak istersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bleach

6. Bleach

bleach. naruto, one piece... bunlar anime dünyasının en popüler eserleridir sanırım. bu üçünden en az birini izlemeyen yoktur. bleach özeldir, çok özeldir. nesi özel ne kandırıyosun milleti derseniz. 'ben hiçbirinizi kandırmadım, sadece siz benim gerçek tabiatımı göremediniz.' derim arkadaşlar. izleyin sakura çiçeklerinin kollarında bir ölümün tadını görün.

7. One Piece

7. One Piece

ve evet yoğun ısrarlara ve eleştirilere ve saldırılara :) ( tam da bu güzide animenin korsan hayranlarına yakışır biçimde) dayanamayarak listeye ekliyorum üç büyük popüler kültür anime serisinden olan one piece'yi.  şeytan meyvesi boğazınızda kalsın diyor edward newgate'ye selamlar olsun diyorum.

8. Naruto-Naruto Shippuuden

8. Naruto-Naruto Shippuuden

'hepimiz kendi illüzyonlarımızın içinde yaşıyoruz....'   evet arkadaşlar bu animede genjutsu(illüzyon) olayını sık sık ve de usta ellerden göreceksiniz. görünenin arkasında gerçeği görmenin bir shinobinin asıl olayı olduğunu kavrayacak kuralları umursamayanların çöplük olduğunu fakat kuralları uygulamak adına arkadaşlarını umursamayanların çöplükten de beter olduğunu göreceksiniz.

9. Hunter X Hunter

9. Hunter X Hunter

yine naruto, bleach, fairy tail benzeri bir anime. ama hikayenin en sevdiğim yanlarından biri nerde ne olacağının pek kestirilememesi. klasik shounen dergisi animelerindeki gibi ana karakter hep dayak yiyip sonunda güler olayı tam da yok sanki burada. berbat teknik isimlerini aklınızdan çıkaramazsınız demedi demeyin.(kimera karıncaları 'ark'ı olmasa iyi anime aslında.

10. Code Geass:R1

10. Code Geass:R1

bu anime serisi de yine içerisinde zihin savaşları barındıran başarılı bir seridir. 'mecha'lar bu serinin de temel taşlarından diyebiliriz. ayrıca hikayedeki japonya-ingiltere savaşı fazlasıyla ütopik olsa da hikayeye yediriliş biçimi sayesinde hiç yadırgamıyorsunuz. lelouch ile bir iki el satranç atma isteği uyandıran bu seriye de selamlar olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fullmetal Alchemist

11. Fullmetal Alchemist

'insanlar, bir şey feda etmeden hiçbir şey kazanamazlar. bir şey kazanmak için, aynı değerde bir şey sunmalısınız.' evet bu animede elric kardeşlerin eğlendirici, hüzünlendirici ama kardeşlik bağlarını sımsıkı güçlendiren hikayesine konuk oluyoruz.simya fedakarlıktır arkadaşlar tıpkı kardeşlik gibi...

12. Steins Gate

12. Steins Gate

ne söylenir bilemem. bu bilim temelli sanat eserini izlemeden ana konu olan paralel evrenler ve zaman yolculuğu hakkında - en azından yüzeysel- bir kaç bilgiye sahip olmanızı tavsiye eder , el, psy, congroo der kaçarım siz cern çocuklarına!

13. Death Note

13. Death Note

elbette ki sona sakladım benim için en değerli olanını. her bölümünde go ya da satranç tarzı bir oyun oynadığınızı hissettiren kaç anime olabilir ki.  bir fincan kahve olsa kırk değil kırk bin yıl hatırı olabilecek bir adamdır L gözümde. listemdeki animelerden özellikle death note ve steins gate sakin kafayla izlensin lütfen.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
58
27
20
17
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uzumaki naruto

kesinlikle naruto başta olmalıydı

Arkadaşlar bakın one piece ve benzeri animeleri çok ilahlaştırıyorsunuz yok one piece felsefe gibiymişte yok naruto başta olmalışta Bakın burada en çok başt... Devamını Gör