Görüş Bildir
Haberler
Aniden Kaybolan İnsanlar

Aniden Kaybolan İnsanlar

Yusuf Isman
14.03.2015 - 01:53 Son Güncelleme: 24.03.2015 - 18:05

Mary Celeste gemisi

1872 yılının Aralık ayında Mary Celeste gemisi Azorların 400 kilometre uzağında görülmüştür. Gemi bu tarihten sonra bulunamamıştır. Gemi, bulunduğunda boş bir vaziyette sürüklenmektedir. İçeride yemeklerin ve tedarikin hiç bozulmamış şekilde olduğu fakat insanların buharlaşıp uçtuğu görülmüştür. Tek bir kan, boğuşma izine rastlanmamıştır. Gemi kaptanı, mürettabatı ve özel misafirleri olan Benjamin Briggs, eşi ve kızı bu olayda kaybolmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Roanoke Kolonisi

Roanoke Kolonisi

Roanoke kolonisi, 1587 yılında İngiltere’den Kuzey Carolina sahiline yerleşmiştir. 115 yerleşimci, yeni bir hayat kurmak amaçlı olarak bu bölgeye ilk yerleşen insanlar olacaktır. Grubun lideri olan John White, Koloniyi orada bırakarak İngiltere’ye son eksiklikler için geri döndü. Fakat, İngiltere ve İspanya arasında olan savaş nedeni ile ancak 3 yıl sonra geriye dönebildi. Ortada tek bir insan bile yoktu. Tüm araştırmalara hiçbir çözüm sunmadı sanki insanlar buhar olup kaybolmuştu. Bu gününe kadar ne olduğu konusunda tek bir kişinin bile bilgisi olmamıştır.

USS Cyclops gemisi

USS Cyclops gemisi

Cyclops gemisi, 1918 yılında ABD ve Brezilya arasında yük taşımak için 309 kişi ile hareket etti. Bir daha görülemedi. Gemi içinde ağır bir yük vardı. Bazıları bu yük ile sulara gömüldüğünü söylese de gemiye hala ne olduğu konusunda kimsenin bilgisi yoktur.

Flannan Adası fener koruyucuları

Flannan Adası fener koruyucuları

1900 yılının aralık ayında üç fener bekçisi kayboldu. Arkalarında yaşamlarını sürdürebilmek için gerekli birçok ekipman olduğu gibi duruyordu.Yorucu araştırmalara rağmen bekçiler asla bulunamadı. Resmi açıklamada yükselen dalgaların bekçileri götürdüğü söylense de olay gizemini korumaya devam ediyor.

Bennington üçgeni

Bennington üçgeni

1920 ile 1950 arasında ABD’nin Vermont eyaletinde yer alan Bennington kentinde birçok kaybolma vakası yaşandı. Bunlardan en ilginci Tetford adlı bir adamın otobüste yolcuların gözü önünde kaybolmasıydı. 1949’da Tetford kalabalık bir otobüste gizemli bir şekilde kayboldu. Eski bir asker olan Tetford koltuğunda uyuyordu. Fakat otobüs son durağa ulaştığında Tetford ortada yoktu. Bagajı ve kişisel eşyaları ise otobüste olmasına rağmen otobüs son durağa ulaştığında Tetford’un koltuğu boş kaldı.

Paula Welden

Paula Welden

1946’da yine Bennington’da 18 yaşındaki öğrenci Paula Welden yürüyüşe çıktıktan sonra kayboldu. Glastenbury dağında yürüyüşe çıkan Welden yaşlı bir çiftle karşılaştı. Çift onu 50 metre kadar arkalarında yürürken gördü. Ancak tepelik alanda yaşlı çift Paula’yı gözden kaybetti. Welden’den bir daha haber alınamadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın