Görüş Bildir
Haberler
Angela Merkel: 'Türkiye ve Lübnan'ı Takdir Ediyorum'

Angela Merkel: 'Türkiye ve Lübnan'ı Takdir Ediyorum'

Caner
07.02.2015 - 19:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ve Lübnan'ın Suriyeli mülteciler için yaptıklarının takdire şayan olduğunu söyledi.

51. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın güneyindeki komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıların kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Merkel, sadece Suriye'deki iç savaşta 4 yılda 220 bin insanın hayatını kaybettiğini, binlerce kadın ve çocuğun şiddet mağduru olduğunu hatırlattı.Merkel, en fazla Suriyeli sıpınmacı kabul eden iki ülke Türkiye ve Lübnan'ın sığınmacılar için yaptıklarının 'takdire şayan' olduğunu ifade etti.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye ve Irak'ın istikrarına zarar verdiğini vurgulayan Merkel, Nijerya'daki Boko Haram örgütünün yaptığı saldırılara da dikkat çekerek bu örgütlere karşı mücadeleye destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Almanya'nın yabancı savaşçılar için yeni yasalar çıkardığını hatırlatan Merkel, terörle mücadele için gerekenleri yaptıklarını savundu.

Türkiye sık sık Avrupa ülkelerinin sığınmacılarla ilgili gerekeni yapmadığını söylüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 buçuk milyondan fazla sığınmacı için dünyadan kendilerine sadece 200 milyon dolar yardım geldiğini söylemişti. Türkiye'nin sığınmacılar için şimdiye kadar harcadığı para 5 milyar doların üstünde.

Barzani ile görüştü

Cuma günü başkent Berlin'de Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüşen Merkel, cumartesi günü de Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. Toplantı sonrası görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Merkel ayrıca, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile üçlü bir görüşme yaptı.

Görüşmede ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Pawlo Kilimkin de vardı. Görüşmede nisan ayından bu yana 5 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Ukrayna'daki kriz ele alındı.

Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, cuma günü de Ukrayna’daki krize çözüm bulmak için Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0