Görüş Bildir
Haberler
Android Nasıl Doğdu?

Android Nasıl Doğdu?

Onedio Medya
08.04.2015 - 01:38 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 02:00

Android, sallantılı ilk zamanlarından sağ çıkmayı nasıl başardı? İşte Android'in hikayesi...

Yıl 2004... Andy Rubin, arkadaşı Steve Perlman'ı aceleyle arar. Rubin'in yeni girişimi Android, tehlikededir. Telefonlar için mobil yazılım üreten Android, nakit sıkıntısı çekmektedir ve yatırımcıların da yardım etmeye niyeti yoktur. Ancak Perlman, bir miktar nakdi hemen Android'in hizmetine sunmayı kabul etmiştir.

Perlman bankaya gider ve 10.000 dolar çekerek tüm bu nakdi Rubin'e verir. Sonraki gün ise Android'e fon sağlama amaçlı bir nakit aktarımı daha yapar.

Perlman, Bussiness Insider'a yaptığı açıklamada bu yardımı neden yaptığını şu sözlerle açıklıyor: 'Bunu yaptım çünkü bu şeye inandım ve Andy'ye yardım etmek istedim.'

Rubin, elindeki nakitle Android'i tekrar rayına oturtma şansı bulur. Bir miktar daha fon toplamayı başaran Rubin, takımıyla birlikte Batı ABD'nin teknoloji merkezi olan Palo Alto, Kaliforniya'da daha geniş bir ofise geçiş yapar.

Android, bugün itibariyle dünya üzerindeki tüm telefonların yüzde 85'inde kullanılıyor. iPhone ve dolayısıyla iOS'un kullanım oranı ise yalnızca yüzde 11. Şu sıralar kol saatleri, otomobiller ve TV'lere girmek için var gücüyle çalışan Android, gelecekte belki de her türlü cihazın kullandığı platform haline gelecek. Buna sobanızdan termostatınıza, koltuğunuzdan diş fırçanıza her şey dahil.

Rubin'in akıllı telefon piyasasının yüzde 85'ini eline geçirmek için öncelikle zamanının en değerli, en karlı teknoloji firmaları olan Microsoft ve Apple'ı yenmesi gerekiyordu. Android sadece bununla da kalmamalı, mobil taşıyıcıları ikna etmeli, telefon üreticilerini Android'in gelecek vizyonuna inandırmalıydı. Rubin tüm bunları tek başına değil, Perlman gibi yatırımcıların ve Google'ın büyük desteğiyle başardı.

Chip

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın