Görüş Bildir
Haberler
Android Ekran Kilidi de Yeterince Güvenli Değil!

Android Ekran Kilidi de Yeterince Güvenli Değil!

Mesele internet işlemleri için kullanılan şifreler olduğunda hepimiz ‘123456’ veya ‘sifre*’ gibi kolaylıkla tahmin edilebilecek şifre kullanan insan sayısının oldukça fazla olduğunu biliyoruz. Geçmişte farklı siber saldırılar sonucunda sızan çeşitli şifre veri tabanları da şaşırtıcı derecede fazla sayıda kullanıcının bu tarz basit şifreler kullandığını göstermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Android telefonlar ile hayatımıza giren ‘Şifre Modelleri’ ise kullanıcılara alışılmışın dışında bir model çizdirmeye zorlayarak güvenliği bir kat daha arttırdığı ise takdir toplamıştı. Ancak yapılan yeni bir araştırma, insanoğlunun orada da kolaya kaçtığını ve şifre modellerinin kolayca tahmin edilebilecek seviyede olduğunu gösterdi.

Norveç’te bir üniversitede yüksek lisans tezi için Android Şifre Modellerini konu edinen Marte Løge, 4000 modeli inceledikten sonar şaşırtıcı sonuçlar elde etti. Araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 77’sinin modeli dört köşeden herhangi birinden başlarken yüzde 44 oranında sol üst köşeden başlanılıyor. İnsanların çoğunluğunun sadece 4 noktalı model kullandığını ortaya koyan araştırma, 8 noktalı modellerin ise çok çok az kişi tarafından kullanıldığını söylüyor. Araştırmanın bulgularından başka bir tanesi ise insanların modellerini C, M, N gibi harflere benzetmeye olan yatkınlığı.

Løge, bulgularını göz önüne alarak güvenli bir güvenlik deseni belirlemek isteyenlere köşelerden başlamamalarını, birbiriyle kesişen doğrular kullanmalarını, mümkün olduğunca çok nokta kullanmalarını ve deseni görünmez yapan ayarı açmalarını öneriyor.

Söylentilere göre yeni telefon 5.2 ve 5.7 inçlik iki farklı model ile birlikte gelecek ve USB-C destekli olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0