Görüş Bildir
Haberler
Android Cihazlar Nasıl Test Ediliyor?

Android Cihazlar Nasıl Test Ediliyor?

Onedio Medya
30.06.2015 - 16:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

En yaygın mobil işletim sistemi Android, Google tarafından destekleniyor ve her geçen gün daha fazla gelişiyor. Peki Android işletim sisteminin performansı, donanım ve yazılım uyumu nasıl test ediliyor hiç merak ettiniz mi? Google’ın kendi resmi Google+ sayfasında paylaşılan bir videoda bu testin videosu paylaşıldı.

Android cihazların en büyük sorunu tabii ki “lagging” yani yavaşlama ve gecikme. Her ne kadar yüksek kapasiteli kaliteli donanımlar kullanılsa da Android’in çeşitli hatalarıyla günlük hayatta yüzleşiyoruz. Bu hataların giderilmesi için geliştirilen bir robot, Google tarafından paylaşıldı. Android cihazların gecikme süresini ve donannım ile yazılımın uyumunu test eden robot, hızlı bir insan parmağını taklit ederek Android cihazlarındaki gecikmeyi test ediyor.

Finnish isimli firma ile Google’ın ortaklaşa geliştirdiği robot, günlük kullanımları simüle eden bazı senaryolarda Android akıllı telefon ve tablet bilgisayarları test ediyor. Ekrandaki dokunmalara, donanımın verdiği tepki süresini ölçen robot, ilerleyen yıllardaki Android sürümlerinin geliştirilmesinde katkı sağlayacak. Robotun cihazları nasıl kullandığını görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Donanım Günlüğü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0