Görüş Bildir
Haberler
Android 5.0.1'de RAM Sorunu!

Android 5.0.1'de RAM Sorunu!

Batuhan
31.12.2014 - 16:18

Android 5.0 Lollipop ile yeni bir tasarım anlayışı ve çok daha gelişmiş bir Android deneyimini hedefleyen Google , kısmen başarıya ulaşsa da hatalardan kurtulamıyor.

Bir süre önce Nexus modellerine Android 5.0.1 güncellemesini yayınlayan Google'dan sonra Motorola ve Nvidia 'da telefon ve tabletlerini güncellemişti.

Ancak genel anlamda Android 5.0 Lollipop 'daki hataları giderme amacı ile gelen Android 5.0.1 güncellemesinde, çok daha öncemli bir sorun belirdi.

Android 5.0.1 güncellemesini yükleyen Nexus kullanıcılarından gelen şikayetlere göre, Android 5.0.1 'de önemli bir RAM yönetimi sorunu bulunuyor.

Android 5.0.1 kullanıcılarının belirttiğine göre, cihazlarında hiçbir uygulamayı kullanmadıklarında dahi, aşırı miktarda RAM kullanılıyor ve aşırı RAM kullanımı ile telefonlarda ciddi yazılım çökemeleri gerçekeleşiyor.

Ayrıca bu sorun sadece Nexus modellerinde değil, tüm Android 5.0.1 güncellemesi alan cihazlarda görülüyor.

Şimdilik hata için açıklama yapmayan Google 'ın ayında duyuracağı Android 5.1 Lollipop çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor.

Henüz kesin olmasa ya da Google 'dan açıklama gelmemiş olsa da Android 5.0.1 'de yaşanan bu sorunun ayında Android 5.1 güncellemesi ile düzeleceğini tahmin ediyoruz.

Ya da Google, küçük iyileştirmeler ile Android 5.1 'den önce Android 5.0.3 güncellemesini de duyurabilir.

 ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/android-501de-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0