Görüş Bildir
Haberler
Analistlere Göre Petrol Düşüşe Devam Edecek

Analistlere Göre Petrol Düşüşe Devam Edecek

Nihat Güven
01.12.2014 - 11:43 Son Güncelleme: 01.12.2014 - 13:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ham petrol fiyatları son 4 yılın en düşük düzeylerinde seyrederken, analistler fiyatların varili 40 dolara kadar düşebileceği tahmininde bulunuyorlar.

Ayers Alliance Securities baş yatırım uzmanı Jonathan Barratt, “bu fiyat savaşı yönetilemez hale gelirse, fiyatların varili 40 dolara kadar düştüğünü görebiliriz” dedi.

Ancak Barratt, fiyatların 40 dolara kadar düşmesi için ekonomilerde güven eksikliği ve fiyatlama gücünün olmamasını gerektiğini söyledi.

Pazatesi sabahı Asya’da Amerikan WTI petrolü varili 64.10 dolar Brent ise varili 67.10 dolardan işlem gördü. Bu düzeyler 2010 yılında Avrupa borç krizinin başlangıcından beri görülmemişti.

Barratt, petrol fiyatlarındaki düşüşün arz fazlası ve OPEC’in üretimi azaltmamasından çok, mali piyasalarda traderlerin işlemlerinden kaynakladığını düşünüyor ve buna neden olarak fiyatların geçtiğimiz hafta ABD piyasalarının tatil olduğu dönemde ve bir kaç seansta düşük hacimli piyasada hızlı düşmesini gösteriyor.

Barratt, “fiyatlar aşağıya doğru çok çalkantılı olduğu için, piyasada çok sayıda hedge işlemi ve traderlerin zorunlu olarak piyasada girdiğini görüyoruz” dedi.

Ham petrol fiyatlarının 30 dolar düzeyine düşebileceğini tek tahmin eden Barratt değil. Kanada’nın en büyük petrol yatırımcılarından Canadian Natural resources’in başkanı Murray Edwards, Financial Post’ta yayınlanan bir yazıda, fiyatların 30 dolar düzeyine düştükten sonra varili 70-75 dolar düzeyinde istikrara kavuşabileceğini öne sürdü.

Forbes yazarlarından Jesse Colombo da teknik analize göre ham petrolün varili 60 dolar düzeyini kırması halinde bir sonraki destek düzeyinin 40 dolar olduğunu söyledi.

Goldman Sachs ise hala 2015 için petrol fiyatı tahminlerini 70-75 dolar düzeyinde tutuyor.

Goldman, Cuma günü yayınlanan bir notta “piyasa, kaya petrolü üretimi artışında gerileme ve OPEC’in Haziran ayındaki toplantısında gelecek arz kısıntılarıyla dengeye kavuşacak” dedi. Goldman’a göre OPEC önce ABD’li üreticileri üretimi kısmaya zorluyor.

Barratt, düşen petrol fiyatlarının rahatlığına hemen kapılınmaması için 2008 de hızlı düşüşün ardından gelen hızlı yükselişi örnek göstererek uyarıda bulundu ve “ne kadar hızlı düşerse o kadar hızla yükselebilir” dedi.

PariteHaber

Kaynak: http://www.paritehaber.com/analistler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0