Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Kültür'e Operasyon: Gözaltına Alınan 14 Kişiden 8'i Serbest Bırakıldı

Anadolu Kültür'e Operasyon: Gözaltına Alınan 14 Kişiden 8'i Serbest Bırakıldı

FreiGeist
16.11.2018 - 09:42 Son Güncelleme: 16.11.2018 - 13:43

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında, Anadolu Kültür üyeleri ve akademisyenlerin aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Dün saat 06.00 sularında başlatılan eş zamanlı operasyonda, Bilgi Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay ve Anadolu Kültür üyeleri dahil 14 kişi gözaltına alındığı alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, operasyonla ilgili basın duyurusunda şüphelilerin Gezi protestolarını 'derinleştirmek ve yaygınlaştırmakla' suçlandıklarını açıkladı.

Akademisyenler Prof. Turgut Turhanlı ve Prof. Betül Tanbay'ın da aralarında olduğu 8 kişi serbest bırakıldı, 6 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgiye göre dün sabah erken saatlerde İstanbul'da Osman Kavala soruşturmasına yönelik ikinci dalga operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay ile birlikte çok sayıda isim gözaltına alındı.

AA, operasyonun Anadolu Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında yürütüldüğünü ve 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığını aktardı.

DHA, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan isimlerin sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceğini duyurdu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da operasyonları Twitter’dan duyurdu.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında, tutuklu bulunan Osman Kavala’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Anadolu Kültür Derneği'nin başkan vekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay'ın olduğu öğrenildi. 

Anadolu Kültür Genel Koordinatörü Asena Günal ve danışmanları Çiğdem Mater ile Meltem Aslan da soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Dün başlatılan operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

8 kişi serbest kaldı

8 kişi serbest kaldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin işlemleri tamamlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 14 kişiden Betül Tanbay, Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür Depo Program Koordinatörü Asena Günal ile Anadolu Kültür Sivil İtaatsizlik'ten Bora Sarı'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 6 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Peki ne ile suçlanıyorlar?

Peki ne ile suçlanıyorlar?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyona ilişkin basın duyurusunda, şüphelilerin Gezi protestolarını 'derinleştirmek ve yaygınlaştırmakla' suçlandıklarını açıkladı.

Emniyet'in basın bilgi notunda yer alan ifadeler şöyle:

  • 'Gezi Parkı olaylarını derinleştirmek ve yaygınlaştırmak için Anadolu Kültür AŞ’ye ait DEPO isimli yerde toplantılar düzenledikleri,

  • Sivil itaatsizlik ve şiddetsiz eylem başlıkları altında Gezi Parkı olaylarının devamlılığını sağlamak için yurt dışından aktivizm eğiticileri, kolaylaştırıcılar ve profesyonel eylemciler getirttikleri. (Duran adam, piyano çalan adam, kırmızılı kadın vs.)

  • Yeni medya oluşturma faaliyetleri içerisine girerek Gezi Parkı sürecinin devamı ve yaşanması muhtemel Gezi benzeri olayların kendi medyaları üzerinden gündem oluşturulmasını amaçladıkları,

  • Osman Kavala’nın Avrupa’da birçok kurum ve şahısla görüşme yaparak Gezi Parkı olaylarında gündeme gelen biber gazının Türkiye’ye ithalinin durdurularak yasaklanması için çalışmalar yaptıkları tespit edilmiştir.'

Osman Kavala ‘hükümet ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla 1 Kasım 2017'de tutuklanmıştı.

Osman Kavala ‘hükümet ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla 1 Kasım 2017'de tutuklanmıştı.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
64
36
14
14
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

hayır sabahın 6 sında azılı terörist gibi kapıya dayanmak nedir?? ifadeye çağırsan gelmeyecek tipler mi?? İşte bu tutum yüzüne dünyada size diktatör diyorlar... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Burada ismi geçen insanların birini bile hiç bir şekilde tanımayan "kim bunlar yaa" diyenler gelmeden açıklayalım. Anadolu Kültür Derneği: Başlıca amacı Anad... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Suçlamaya neden olan başlıklar ise 1- George Soros'un desteklemeye değer gördüğü bir sivil toplum örgütü olması. George Soros hakkında bir çok komplo teorisi... Devamını Gör

Murat

Adamlar beyin göçünü engellemek için tutukluyorlar. Başka türlü biliyorlar ki sittin sene bilim adamları ülkemizde durmaz.