Görüş Bildir
Haberler
Amerikanın Utanç Kaynağı ''Marshall Adaları''

Amerikanın Utanç Kaynağı ''Marshall Adaları''

Sinan Ertürk
22.08.2016 - 14:04

Amerikanın Bikini Atolünde Yaptığı Nükleer Testler

'Savaş biter bitmez dünyada savaşın bulaşmadığı tek noktayı bulduk ve cehenneme çevirdik.'     Bob Hope

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

2. Yapılan Deneylerden Bir Tanesinin Çekilmiş Fotoğrafı

2. Yapılan Deneylerden Bir Tanesinin Çekilmiş Fotoğrafı

Bikini; Marshall Adalar Cumhuriyeti'nde bir 'atol'dür(büyük kütleler halindeki mercan resiflerinin, mercanların oluşturduğu kolonilerin kalıntılarının uzun yıllar boyunca üst üste birikerek meydana getirdikleri kara parçası; mercan ada). Amerika'nın hidrojen bombası deneylerinde sadece bu mercan adasının değil, civardaki üç adanın (bokonijien, aerokojlol, nam) üzerindeki ve sularındaki bütün flora ve fauna buharlaşmıştır.

3. Amerika bu, yapar!!

3. Amerika bu, yapar!!

Amerika nasıl halletmişse, kime ne kadar rüşvet yedirmiş ya da ne tür bir politik yöntem uygulamışsa deneylerden önce bikini'de mutlu mutlu yaşayan 162 ada sakinini 1946 yılında göçe zorlamıştır

4. Olan Bikinililere Oldu :(

Deneylerden yıllar sonra günümüzde atol üzerinde ve civarındaki denizde doğal hayat tekrar canlanmaya başlamıştır ancak radyasyon seviyesi insanların yerleşmesi için halen uygun değildir.

5.

5.

Göç ettirilen 162 Bikinili'den 105'i zaman içinde ölmüştür, geri kalan 62'si ise evlerine dönebilmek için halen Bikini Adası'nın radyolojik temizlemeden geçirilmesini beklemektedirler. Bu da yıllardır gerçekleşmemektedir çünkü savunmasına milyarlarca dolar harcayan Amerika, bikini'de yarattığı pisliğinin temizlenmesi için gereken birkaç milyon doları asla ödememektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. E, Tabi Oda Var!!

6. E, Tabi Oda Var!!

Bildiğimiz bikininin adı da bu adadan gelir. Fransız bir gazeteci bu iki parçalı mayonun erkeklerin üzerinde bıraktığı etkiyi işbu adaya atılan bombanın etkisine benzetmiştir.

7.

7.

'Sünger Bob' çizgi dizisindeki(spongebob squarepants) tüm karakterler; Bikini Atol'da nükleer deneyler sonucu mutasyona uğramış canlılar oluşur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın