Görüş Bildir
Haberler
Amerika'yı Fethederek Ne Kadar Büyük Olduğunu Tüm Dünyaya Gösteren İlk K-Pop Grubu BTS

etiket Amerika'yı Fethederek Ne Kadar Büyük Olduğunu Tüm Dünyaya Gösteren İlk K-Pop Grubu BTS

Fulin
26.11.2017 - 11:00

Eğer sıkı bir K-Pop hayranıysanız, BTS hakkında bilmediğiniz pek fazla şey yoktur. Onlar bu sahnenin en önemli oyuncularından biri. Öyle ki, dünyanın kayıtsız kalamadığı akımı şu sıralar Amerika'da temsil ediyorlar. Gelin, yeni tanıyanlar için BTS'den ve şu sıralar yaptıkları büyük devrimden bahsedelim.

BTS, Güney Kore'de 2013 yılında çıkış yapan bir K-Pop grubu.

BTS, Güney Kore'de 2013 yılında çıkış yapan bir K-Pop grubu.

Açılımı Bangtan Boys ya da Beyond The Scene olan grubun kuruluş süreci daha önceye dayanıyor. Kore'de pop grupları birer proje. Şirketler seçmeleri başlatıyor ve katılan gençler arasından en yetenekli olanlar özel bir eğitim süreciyle gruplara dahil ediliyor. BTS de böyle bir sürecin sonunda 2013'te 'No More Dream' ile çıkış yaptı.

7 kişiden oluşan BTS, kısa sürede Kore'nin en popüler erkek grubuna dönüştü.

7 kişiden oluşan BTS, kısa sürede Kore'nin en popüler erkek grubuna dönüştü.

Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V ve Jungkook adlı 7 gençten kurulu olan grup, kariyerinin başında pek çok önemli ödüle layık görüldü.

Öyle ki, bu başarı Amerika'ya bile sıçradı.

Grubun daha önce toplama albümleri de Amerika'nın yasal albüm listesi Billboard 200'e son sıralardan girmişti, ancak ikinci stüdyo albümleri olan 'Wings' aynı listeye 26. sıradan girdi ki bu bir K-Pop tarihinde bir ilkti. Albüm Kore'nin Gaon albüm listesine göre de Kore tarihinin en çok satan albümü oldu.

Tüm dünya tanıyorken Amerika'nın ne önemi var diyorsanız, yanılıyorsunuz.

Tüm dünya tanıyorken Amerika'nın ne önemi var diyorsanız, yanılıyorsunuz.

Dünya müzik piyasasının kalbi Amerika'da atıyor ve Asya endüstrisi ne kadar büyürse büyüsün Amerika'da var olabilmek dünyanın kapılarını açmanın hala tek yolu. Bu o kadar zorlu bir mücadele ki, şöyle örnek verelim; One Direction dev bir grup olmasına ve elbette İngilizce söylemelerine rağmen yıllar önce Amerika'da seslerini duyurabilmek için çok çaba harcadı. Dünyada popüler olan pek çok İngiliz grup Amerika'da yer edinemiyor.

İşte BTS İngiliz grupların yapamadığını Korece ile yaptı.

Çıtayı giderek daha da yükselttiler, bu yıl yayınladıkları yeni albümleri 'Love Yourself: Her' bu kez Billboard'a 7. sıradan girdi ki, en büyük dünya yıldızlarını bile oralarda görmek her zaman mümkün olmuyor. Albümden (방탄소년단) 'DNA'  Youtube'da 200 milyona yaklaştı. Amerika'da şansını ilk deneyen grup BTS değil, 2NE1 2014'te will.i.am ile çalışmıştı; ancak bu denli büyük bir başarı yakalayamadılar.

Grubun bu denli başarılı olmasının en önemli sebebi kuşkusuz hayran grubu Army.

Army'ler gruplarına o kadar sadakatle bağlı ki, hiçbir durumda onları yalnız bırakmıyorlar. Albüm satış rakamları da bunu gösteriyor.

Çok tatlı olduklarını da eklemek lazım. 😍

Başarı sadece iyi şarkı söylemek ve dans etmekle gelmiyor. BTS üyelerinin sempatikliği, mütevazılığı ve sıcaklığı hayranlara da geçiyor.

Grubun sosyal medyadaki etkinliği de başarısının önemli bir kriteri.

Grubun sosyal medyadaki etkinliği de başarısının önemli bir kriteri.

BTS, 2016'da en çok etkileşim alan sanatçı tweet'inin sahibi. Bu etkileşimin ardından Twitter tarihinin ilk K-Pop emojisini BTS için yayınladı. 10 milyonu aşkın takipçisi bulunan hesap, etkileşim sayısı en yüksek sanatçı profili olarak 2018 Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek. Billboard Müzik Ödülleri'nde En Sosyal Sanatçı ödülünü kazanan grup, Forbes dergisinin hazırladığı internetin en etkili 25 ismi listesinde de 5. oldu.

Geçtiğimiz hafta Amerikan Müzik Ödülleri'nde performans gerçekleştiren BTS, şu sıralar Amerika'yı etkisi altına alıyor.

Bu törenle resmi Amerika çıkışlarını yapan grup bundan sonra bu yeni kıtayı keşfedecek.

Bir süre Amerika'da kalacak olan üyeler TV ve dergilere röportajlar verecek, ABC'nin geleneksel yılbaşı şovuna katılacak ve çeşitli görüşmelerde bulunacaklar. Gruptan J-Hope ve RM'e göre buralara gelmelerinin en büyük sebebi hayranları. Onlar sayesinde başardıklarını her fırsatta vurguluyorlar.

Bu yıl Seul turizm elçisi olarak da seçilen grubun Kore'yi tüm dünyaya tanıtmak ve sevdirmek gibi bir misyonu da var.

Elbette bu tüm K-Pop şarkıcıları ve popüler oyuncular için geçerli; onlar sayesinde her yıl onbinlerce insan Kore'yi ziyaret ediyor veya Korece öğreniyor. 

BTS'ye daha parlak olması beklenen kariyerlerinde başarılar diliyoruz!

💓

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4335
3573
372
278
232
89
39
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melis Ece

BTS'i severim ama maalesef kendini ''korecan'' diye adlandıran,etrafta ''oppağğğğ sarankeğğğ çebağğll'' ''o sadece benim yavşamayın!1!!11!!'' dolaşan fazla e... Devamını Gör

mervedlu

Korecan değil bazı saçma salak oppacılar

Buket Akin

Hep şu tür yorumlar görüyorum;"Ergensiniz hepiniz.",Bir şeyi sevmek ona ilgi duymak neden ergenlik olsun ki o zaman bir insanı sevip peşinden koştuğunuzda da... Devamını Gör

TC Gözde Arslan

ariana dinlediğim, ceza, ezhel dinlediğim veya neşet ertaş dinlediğim gibi BTS de dinlerim. rahatsız mı oldun? VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN GURUR DUYARIM