Görüş Bildir
Haberler
Amerika'dan Asker Ailelerine: 'Türkiye'den Ayrılın'

etiket Amerika'dan Asker Ailelerine: 'Türkiye'den Ayrılın'

Ulaş
29.03.2016 - 18:28 Son Güncelleme: 30.03.2016 - 11:01

ABD Savunma Bakanlığı İncirlik, İzmir ve Muğla'da konuşlu askerlerinin ailelerinin tahliye edilmesini emretti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise yapılan uyarının özel bir terör tehdidine dayanmadığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Komutanlığının Almanya'daki merkezinden yaptığı açıklamada, 'ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde, İncirlik Hava Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki askeri personelin ailelerinin Türkiye'den ayrılmalarına karar verdi' denildi.

Bu kararın, söz konusu tesislere yönelik seyahatlere kalıcı olarak son verilmesi anlamına gelmediği de vurgulanan açıklamada, 'Bu karar, ABD güçlerinin Türkiye'deki operasyonlarını destekleme görevinin daha efektif bir şekilde sürdürülebilmesi için, personel ve ailelerine yönelik olası riskleri azaltmak için alındı' denildi.

Açıklamada, 'ABD ve Türkiye IŞİD'e karşı ortak savaşımızda birlik içindedir ve İncirlik IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda kilit rol oynamaya devam edecektir' diye eklendi.

Açıklamada ailelerin resmi ifadeyle “emir üzerine ayrılışı” (ordered departure) sırasında doğacak tüm masraflarının hükümet tarafından karşılanacağı da belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

670 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor

670 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor

VOA'da yer alan habere göre ayrılık emri İncirlik’te kalan neredeyse bütün ABD Savunma Bakanlığı çalışanlarının ailelerini kapsıyor. İzmir ve Muğla’daki daha küçük üslerdeki personelle birlikte aynı bölgedeki diplomat aileleri de Türkiye’yi terk edecek.

Yaklaşık 670 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor. Kalmalarına izin verilen aile üyeleri ise görevleri nedeniyle Türkiye’de kalacak.

İncirlik’te 2 binden daha az Amerikan personeli bulunuyor.

Çarşamba günü ayrılmaları bekleniyor

Ailelerin Çarşamba günü Türkiye’den ayrılmaya başlaması bekleniyor. Aileler önce Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’ne götürülecek, ardından da Amerika’ya ya da diğer görev bölgelerine gidecekler.

'Türkiye'nin güneyine gitmeyin'

ABD Dışişleri Bakanlığı tüm ABD vatandaşlarını 'terörist grupların artan tehditleri nedeniyle' Türkiye'nin güneyine gitmemeleri yönünde uyardı.

ABD Dışişleri: Uyarı özel bir tehdit için yapılmadı

ABD Dışişleri: Uyarı özel bir tehdit için yapılmadı

Bakanlık Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, ABD personeli için yapılan uyarılara ilişkin soruları yanıtladı. Kirby, 'Uyarı, belli bir kuruma ya da bölgeye yönelik belli bir grup tarafından yöneltilen tehdit sonucu yapılmadı.' dedi.

'Karar son haftalarda yapılan analizler sonucu alındı'

Uyarının Türkiye'deki güvenlik durumu hakkında son haftalarda yapılan analizler sonucunda alındığı belirten Kirby, analizlerini Pentagon ile de paylaştıklarını ve kurumlar arası istişareler sonucunda bu kararın verildiğini söyledi.

Kirby, 'Bu karar oradaki insanların temkinli olmaları ve güvenliklerini en iyi şekilde sağlamak için alınmıştır.' şeklinde konuştu.

Kararın zamanlamasına ilişkin yöneltilen soru üzerine Kirby, “Bu kararın alınması birkaç haftayı buldu.” dedi.

Ajanslar ve VOA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
309
131
101
26
25
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hala anlamadınız mı ? Bir Mustafa Kemal Atatürk daha gelmeyecek."Türk" ismini yüceltti,ismimizi duyduklarında titriyorlardı.Şimdi ise gülüyorlar, Obama denen... Devamını Gör

bender k

aktrollere yukardan emir gelmis anlasilan iyi calismiyolar diye, bir suredir ortalikta yoktular, simdi bakiyom, her haberin altina en az 3-5 yorum, olm o kad... Devamını Gör

cnsfrd

hiç iyi haber değil bu. işlerin daha da kötüye gittiğini, daha büyük şeyler olacağını(ve planladıklarını) gösteren açık bir veri. gidişat hiç iyi değil.