Görüş Bildir
Haberler
Amerika'da Yaşayan İş Adamı Köy Okuluna Ek Bina Yaptırdı

Amerika'da Yaşayan İş Adamı Köy Okuluna Ek Bina Yaptırdı

Tokat Ta
25.09.2013 - 22:12 Son Güncelleme: 25.09.2013 - 22:30

Amerika'da Yaşayan İş Adamı Köy Okuluna Ek Bina Yaptırdı

Amerika'da yaşayan iş adamı Hüdai Yavalar, Tokat merkeze bağlı Kızılköy köyündeki ilkokula 4 derslikli ek bina yaptırdı.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, ek binanın açılışı dolayısıyla köy okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendisine, ailesine ve çevresine faydası olan insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Hüdai ve eşi Miras Yavalar'ın hem kendilerine hem de herkese fayda sağlayanlardan olduğunu söyledi.

İş adamı Yavalar ise Tokat’ta doğup büyüdüğünü ve Amerika'da yaşadığını ifade ederek, Türkiye'ye öğrencilere güzel bir istikbal hazırlamak için geldiğini kaydetti.

Eşi Miras Yavalar da 'Bizlerin görevi sizlerin hak ettiği eğitim ve öğretim olanaklarını sağlamaktır. Sizlerin görevi de derslerinize çok çalışmak. Ülkenize, ailenize ve çevrenize yararlı olmaktır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu okulun asıl sahibi sizlersiniz' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Taşkesen, iş adamı Yavalar'a plaket takdim etti. Hüdai Yavalar da, okula asılmak üzere Anıtkabir'de özel olarak yaptırdığı Atatürk portresini Vali Taşkesen'e verdi. Açılışın ardından Taşkesen ve törene katılanlar sınıfları gezdi. Müzik sınıfında konuşan Miras Yavalar, bir öğrencinin müziğe başlarken kullanması gereken birçok aletin okula getirildiğini belirterek, dünyanın en iyi müzik okullarından eğitimcilerin Tokat'a gelerek eğitim vermesi için proje hazırladıklarını dile getirdi.

Kaynak: http://tokatta.com/amerikada-yasayan-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0