Görüş Bildir
Haberler
Amazon, Kindle Fire Tablet Serisini Yeniledi

Amazon, Kindle Fire Tablet Serisini Yeniledi

Batuhan
18.09.2014 - 12:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tablet dünyasında 7 inçlik boyut segmentinin ve uygun fiyatlı tabletlerin önünü açan model olarak kabul edilen Kindle Fire dün itibariyle üçüncü nesle geçiş yaptı.

Yeni seride Fire HDX 8.9, Fire HD 6 ve 7 modelleri yer alıyor. Kindle Fire HDX 8.9, tablet pazarında ilk Snapdragon 805 yongaseti taşıyan model olma ünvanını da ele geçirmiş oluyor.

Tablet dünyasının en güçlülerinden birisi haline gelen Kindle Fire HDX 8.9, 8.9 inçlik ekranında 2560x1600 piksel çözünürlük sunarken, Dynamic Light Control özelliği ile farklı ışık koşullarında gerçek bir kağıt hissi uyandıracak şekilde ekran parlaklığını ayarlayabiliyor.

Dolby Atmos sayesinde stereo hoparlörlerinden daha güçlü ses verebilen cihaz 8MP çözünürlükteki f/2.2 arka kamerası ve yazılımsal OIS ile sınıfındaki en kaliteli görüntülerin garantisini veriyor.

5. nesil WiFi ve 4G LTE bağlantı seçenekleri sunan Fire HDX 8.9 modeli Fire OS 4 Sangria adlı Android 4.4 üzerinde çalışan özelleştirilmiş mobil işletim sistemini kullanıyor. Cihaz 21 Ekim itibariyle 16GB kapasiteli versiyonu 379$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Fire HD 6 ise giriş seviyesi bir tablet modeli. Gerçi artık bu boyutları Phablet sınıfına soksak da Amazon tablet üretmeye devam ediyor. 6 inçlik ekranında 1280x800 piksel çözünürlük sunan cihaz 4 çekirdekli bir işlemciden gücünü alıyor. 2MP çözünürlükte arka kamera, VGA ön kamera, Dolby Digital Plus ses teknolojisi, 8 saat kullanım süresi, 8GB/16GB depolama kapasitesi şeklinde diğer özellikler mevcut.

Fire HD 6 modeli 99$ fiyat etiketi ile yine sınıfında iddialı olacak gibi görünüyor. Fire HD 7 modeli ise ekran boyutu haricinde kardeşi ile aynı özelliklere sayip. Fiyatı ise 139$. Modellerin satışına 2 Ekim itibariyle başlanacak. Amazon bilindiği gibi tablet modellerini ABD, İngiltere gibi resmen faaliyet gösterdiği belirli ülkelerde satıyor ve teknik destek veriyor.

Donanım Haber

Kaynak: http://www.donanimhaber.com/tablet-pc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0