Görüş Bildir
Haberler
Amasya'da Alevilere 'Eşlerinizi Dedeye Sunuyormuşsunuz' Diyen İmam Hakkında Soruşturma

Amasya'da Alevilere 'Eşlerinizi Dedeye Sunuyormuşsunuz' Diyen İmam Hakkında Soruşturma

Ulaş
04.03.2021 - 14:43

Amasya Valiliği, Göynücek ilçesinde Alevilere hakaret ettiği belirtilen din görevlisi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amasya Valiliği, Göynücek ilçesinde Alevilere hakaret ettiği iddia edilen din görevlisiyle ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 'Çeşitli basın yayın organları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda dile getirilen 'Göynücek ilçemizde bir din görevlisinin Alevi vatandaşlarımıza hakaret ettiğine' yönelik iddiaların çeşitli kesimler tarafından istismar edilerek, siyasi bir malzeme olarak kullanılması sebebiyle bu açıklamanın yapılması uygun görülmüştür' ifadelerine yer verildi.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrikten soruşturma...

Halkı kin ve düşmanlığa tahrikten soruşturma...

Bahse konu iddialar üzerine 2 Mart 2021 günü Göynücek İlçe Emniyet Amirliği'ne müracaatta bulunulduğu ve aynı gün ilgili cumhuriyet savcısının talimatları çerçevesinde 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, ayrıca Göynücek Kaymakamlığı'nca iddialarda adı geçen din görevlisi hakkında derhal idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Amasya’nın Göyüncek ilçesindeki Merkez Camii imamı A.Ş., bir Alevi yurttaşa yönelik, “Siz Aleviler evlenmeden önce eşinizi dedeye sunuyormuşsunuz. Sonra kendiniz gerdeğe girip eş olarak kabul ediyorsunuz” demiş, imam hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi 👇

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi 👇

'İddia sahibi vatandaş, olayın 1-1.5 yıl önce olduğunu, şüpheli sıfatıyla dinlenen din görevlisi ise olayın 4-5 yıl önce iddia sahibinin beyanlarından farklı mahiyette gerçekleştiğini dile getirmişlerdir. Görüldüğü üzere güncel olmayan iddiaların, üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen şu anda dile getirilmesi ve çeşitli siyasi kesimler ile basın yayın organlarının konuyu hükümetimize ve devletimize bağlamaları kabul edilemez bir tutumdur.'

Köklü tarihi ve kültürü ile Amasya'nın daima Anadolu’nun hoşgörü diyarı olduğu ileri sürülen açıklamada, 'Amasya farklı dinlerden ve mezheplerden insanlara kucak açmıştır. Bu aşamadan sonra iddialar yargıya taşındığından, Türk milleti adına karar veren bağımsız mahkemeler olayı tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturacaktır. İdari yönden de ilgili kişi hakkında Valiliğimizce yürütülen soruşturma devam etmektedir' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
174
57
8
8
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZuLmeT

Öyle bir şey olduğunu bugüne dek duymadım ama sizlere emanet edilen çocukların akibetini herkes gördü!!!

Pasif Kullanıcı

Al işte. şimdi bunu diyerek seninde o iftira atanlardan bir farkın kalmadı. O sağın çomarı olduysa sende solun çomarı oldun şuan geçmiş olsun.

mel son

ulan pezevenk cemaat evlerinde, yurtlarda, şıh şatolarında tecavüz ettiğiniz çocukların sayısını allah biliyor.

Resho

Eskiden imamların çoğu mahallerin, köylerin alimi, saygı duyulan, danışılan insanlarıydı. Hakikaten böyle nur yüzlü insanlar olurdu çoğu. At hırsızı tipli, i... Devamını Gör