Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat: Gizemi Hâlâ Çözülememiş Bu 15 Olayı Okuduktan Sonra Uykularınız Kaçabilir!

etiket Aman Dikkat: Gizemi Hâlâ Çözülememiş Bu 15 Olayı Okuduktan Sonra Uykularınız Kaçabilir!

esma çetin
12.10.2018 - 08:23 Son Güncelleme: 13.10.2018 - 09:59

Bu hikayeleri okuduktan sonra gece uykunuz kaçabilir, bizden söylemesi! Hadi sizin için derlediğimiz 15 esrarengiz olayın detaylarına buyurun.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jamiejones/u...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doodler

1. Doodler

70'li yıllarda seri katil vakaları bir hayli fazlaydı. Zodiac Katili, Hillside Stranglers, Golden State Katili lakaplı katillerin hepsi aynı döneme ait. Dönemin bir diğer seri katili de Doodler. Bu katil, kurbanlarını öldürmeden önce maktulün bedenine çizimler yaptığı için 'Doodler' (karalama yapan kişi) lakabını almış. San Fransisco'nun gay kulüplerinden seçtiği 14 kişiyi öldürmüş ve izine rastlanmamış.

2. Flannan Adası

2. Flannan Adası

Bu olay 1900 yılında Flannan Adası Deniz Fenerinde yaşanmış. Deniz fenerinin yakınından geçmekte olan bir gemi kaptanı, deniz fenerinde bir gariplik fark edip kontrol etmeye gittiğinde, kendini o zamandan beri çözülemeyen bir gizemin içinde buldu. Deniz feneri görevlileri olan Thomas Marshall, James Ducat ve William Macarthur ortadan kaybolmuşlar ve yapılan arama çalışmalarına rağmen bulunamadılar. Deniz feneri raporlarına bakan araştırmacılar, 'Daha önce hiç görmediğim şiddette bir rüzgar var. James çok sessizleşti.' ve 'William ağlıyor.' notlarını gördüler.

3. Dyatlov Geçidi Olayı

3. Dyatlov Geçidi Olayı

On tane Rus dağcı, bölgenin yerli kabilesi Mansiler tarafından “Ölüm Dağı” olarak adlandırılan bölgede bir gecede sır dolu bir şekilde öldüler. Gizemi çözülemeyen bu olay hakkında bir çok komplo teorisi üretildi. Rus dağcılardan geriye ise, soğuktan kaskatı kesilmiş bedenleri, birinin koparılmış dili ve hiçbir darp izi olmamasına rağmen kırık kaburga kemikleri ve kafatası kırılmış bir dağcı kalmış.

4. Abigail Williams ve Liberty German'ın ölümü

4. Abigail Williams ve Liberty German'ın ölümü

13 Şubat 2017'de Abigail Williams ve Liberty German ABD'nin Indiana eyaletinde yürüyüş gezisine çıktılar. Ertesi gün ağaçlık bir alanda ölü bedenleri bulunan gençlerin ölümleri gizemini koruyor. Sağdaki fotoğraf Liberty'nin telefonunda bulunmuş. Ses kaydı almayı da başarabilen Liberty'nin telefonunda, katilin 'Tepenin arkasına geçin!' dediği bir ses kaydı da bulunmuş.

5. Gary Mathias'ın kaybolması

5. Gary Mathias'ın kaybolması

1978'de karlı bir şubat gecesinde Gary Mathias ve 4 arkadaşı bir basketbol maçına katılmıştı. Maçtan sonra bu arkadaş grubu bir mahalle bakkalına gittiler ve onların sağ olarak görüldüğü son an buydu. Birkaç gün sonra, izbe bir yolda terk edilmiş arabaları bulundu. Ölü bedenlerinin bulunması birkaç ay aldı. Gary'nin 4 arkadaşının ölü bedenleri arabalarından 32 kilometre uzakta bulundu ancak Gary Mathias'ın bedeni bulunamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kentucky'deki et yağmuru

6. Kentucky'deki et yağmuru

1876 yılında bir bahar günü Kentucky sakinleri oldukça ilginç bir hava olayıyla karşılaştılar. Havadan et parçacıkları yağıyordu! İki adam gökten yağan etlerin tadına bakma cesaretinde bulundular ve tadının koyun ya da geyik etine benzediğini söylediler. Bu gizemli olayla ilgili birçok komplo teorisi üretildi. Bu teorilerden birisi de yağan et parçacıklarının akbabaların kusmuğu olduğuydu!

7. Grimes kardeşlerinin ölümü

7. Grimes kardeşlerinin ölümü

Barbara ve Patricia Grimes, evlerine dönerken tanımadıkları biri tarafından öldürüldüler. Bu olayı ilginç kılan şey ise, cinayetin yaşandığı gece ve cesetlerin bulunduğu zamanda kız kardeşleri canlı gördüklerini iddia eden insan sayısının oldukça fazla olması! Cinayet çözülemedi ve kızların nasıl canlı olarak görüldüğü hala açıklanamadı.

8. Max Headrom maskeli adam

8. Max Headrom maskeli adam

22 Kasım 1987 tarihinde Doctor Who dizisinin yayını yapılırken Chicago televizyon istasyonunun canlı yayını hacklendi. İzleyiciler, Max Headroom maskeli bir adamın görüntülerini izlediler. 

Videoyu buradan izleyebilirsiniz.

9. Jack the Stripper

9. Jack the Stripper

İngiliz medyası tarafından Jack the Stripper lakabı takılan ve kimliği belirlenemeyen seri katil, bedenleri Thames Nehri yakınında bulunan 6 kadının ölümünden sorumlu. Katilin kimliği belirlenemedi ve vaka çözümsüz kaldı.

10. Hinterkaifeck cinayetleri

10. Hinterkaifeck cinayetleri

Almanya'nın Ingolstadt kentinde bulunan bu çiftlikte 5 kişilik bir aile ile bir hizmetçi yaşıyordu ve hepsi öldürüldü. Olaydan birkaç gün önce çiftlik sahibi komşularına çiftlikte yaşanan esrarengiz olaydan bahsetmiş. Bu olaylar: ormandan çiftliğe doğru gelen, ancak hiçbiri geri ormana dönmeyen ayak izleri, çatı katından ara ara gelen ayak sesleri ve çatırtılar, çiftlikte bulunan ve kime ait olduğu bilinmeyen bir gazete ve kaybolan anahtarlar. İşin ilginç kısmı, olaydan 6 ay önce eski hizmetçi çiftliği hayaletli olduğu gerekçesiyle terk ediyor. 100'den fazla kişi sorgulanmasına rağmen katil bulunamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Kim Bella'yı cadı ağacına koydu?"

11. "Kim Bella'yı cadı ağacına koydu?"

1943 yılının Nisan ayında bir karaağacın kovuğunda ölü bir beden bulundu. Araştırmalar maktulün boğulmak suretiyle öldürüldüğünü ve cesedi hala sıcakken ağaç kovuğuna konulduğunu söylüyor. Bu korkunç olayın yaşandığı yıllarda birisi şehir meydanına 'Kim Bella'yı cadı ağacına koydu?' yazdı. 

(Wych elm 'karaağaç' demek ve maktul bir karaağaç kovuğunda bulunmuş. Duvar yazısında 'witch elm' yazılarak kelime oyunu yapılmış.)

12. UVB-76

12. UVB-76

Rus bir radyo istasyonu 1973 yılından beri yayınlarında vızıltılı bir ses kaydediyor. Bu vızıltı bazen garip seslerle kesiliyor ve kimse nedenini bilmiyor. Bazı dinleyiciler bu vızıltıların arasında bazı konuşmalar duyduklarını belirttiler. 

Ses kaydını buradan dinleyebilirsiniz.

13. Mr. Cruel

13. Mr. Cruel

Mr. Cruel, kimliği belirlenememiş Avustralyalı bir tecavüzcü. 80'li yılların sonu, 90'ların başında en az üç genç kıza saldırdı. Bu adamın işlediği suçların fotoğraf ve videolarını çektiği düşünülüyor. Katilin tutuklanmasına sebep olacak bilgi verene 1,000,000 dolar ödül verileceği söyleniyor.

14. Roanoke Kolonisi

14. Roanoke Kolonisi

Roanoke Kolonisi, 1585 yılında İngilizlerin Kuzey Amerika'da bir yerleşke kurmaları amacıyla kurulmuştu. Tüm yerleşkenin gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla koloninin adı tarihin tozlu yapraklarında yazıldı. Koloniyi kontrol etmek üzere gönderilen ekip, 116 sakinden kimsenin izine rastlamadı. Ekibin rastladığı tek ipucu bir ağacın üzerine kazılmış olan 'CROATOAN' kelimesiydi.

15. Villisca Axe Cinayeti

15. Villisca Axe Cinayeti

9 Haziran 1912 gecesi, Moore ailesinin 6 üyesi ve 2 misafiri, çatı katlarındaki katilin onları öldüreceklerinden habersiz bir şekilde uykuya daldılar. Ertesi sabah 8 kişi de ölü bulundu. Kurbanlar ölümüne dövülmüşlerdi ve kafalarında balta yaraları vardı. Kurbanlardan biri o kadar şiddet görmüştü ki bulunduğunda gözleri yerinden çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizce en ilginç olay hangisi? Bildiğiniz gizemli vakalar varsa da yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
768
195
79
72
69
34
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Neyse Sustum

la türkiye de bunların 5 katı belkide 10 katı ilginçlikte olay oluyor. Mesela musevi bir işadamının cumartesi günü bir müslüman mezarlığında hemide biri nakş... Devamını Gör

Defne Hera

bahsettiğiniz iş adamı kim acaba

Gece Güneş

Olayları çok kısa anlatmışsınız. Mesela 10# aileyi öldüren şey 1 hafta daha çiftlikde yaşamış , hayvanları yemlemiş . Evin küçük kızının sa ailesi öldürülürk... Devamını Gör

Özge Ş

Ayrıca evin kızıyla babasının ensest ilişkisi var. Çocuğun biri öz babadan

Albay Joe

Dyatlov bir yana diğerleri bir yana

WHOAMI

filmi yapıldı onun da öneririm izlemeni çok güzeldi