Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat! Bu Sıcak Yaz Günlerinde Oluşan Güneş Yanıklarından Sonra Asla Yapmamanız Gerekenleri Söylüyoruz

Aman Dikkat! Bu Sıcak Yaz Günlerinde Oluşan Güneş Yanıklarından Sonra Asla Yapmamanız Gerekenleri Söylüyoruz

Jasmin
28.07.2021 - 08:30

Etrafımızdan veya büyüklerimizden duyduğumuz birçok güneş yanığı tedavisi vardır. Ancak ilk başta masum görünen bazı eylemler güneş yanıklarını daha da kötüleştirebilir. Yediğiniz yiyecekler ve giydiğiniz giysiler de dahil olmak üzere bir sürü faktör güneş yanıklarının iyileşmesinde rol oynuyor. Güneş yanıklarını hızlıca iyileştirmek için hangi hatalardan kaçınmanız gerektiğini öğrenmek için detaylı bir araştırma yaptık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aloe vera katkılı ürünlerin kullanılması.

1. Aloe vera katkılı ürünlerin kullanılması.

Aloe vera kızarıklığı azaltmaya yardımcı olsa da, güneş yanığınızın üzerine uyguladığınız ürünün türüne dikkat etmelisiniz. Benzokain veya lidokain gibi bazı yapay maddeler tahrişi kötüleştirebilir ve kaşıntıyı arttırabilir. Dermatologlar, güneşten zarar görmüş cildi tedavi etmek için saf aloe vera içeren ürünlerin kullanılmasını öneriyor.

2. Dar giysiler giymek.

2. Dar giysiler giymek.

Güneşten yanmış cildin üzerine dar ve yapışık kıyafetler giymemelisiniz. Dar giysi, derinin nefes almasına ve kendini iyileştirmesine izin vermez. Daha çok pamuklu gibi cildinizin nefes almasına izin veren kumaşlardan yapılmış bol giysiler tercih etmelisiniz.

3. Kahve içmek.

3. Kahve içmek.

Güneş yanıkları baş ağrısına neden olabilir. Kahve, bu durumda baş ağrınızı kötüleştirir. Güneşte çok uzun süre kaldığınız zaman bol su içmek, kaybedilen vücut sıvılarını geri kazanmak için önemlidir. Kafein idrar söktürücü olduğu için daha sık tuvalete gitmenize ve temel mineralleri daha çok kaybetmenize neden olur.

4. Makyajla kapatmak.

4. Makyajla kapatmak.

Tıpkı dar giysiler gibi, makyaj da cildinizin nefes almasına ve kendini iyileştirmesine izin vermez. Mutlaka makyaj yapmanız gerekiyorsa, yoğun ürünlerden kaçınmaya ve yumuşak fırçalar kullanmaya özen gösterin. (Güneş yanığınız varsa, fırça yerine sünger kullanmanız cildiniz için daha iyi olabilir.)

5. Kimyasal peeling

5. Kimyasal peeling

Peeling ürünleri cilt üzerinde biraz agresif olma eğiliminde olduğu için cilde daha fazla zarar verebilir. Bunun yerine, güneş yanığının doğal olarak iyileşmesine izin verin. Cilt kendi kendini genellikle 7 günde iyileştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yanlış kremi uygulamak.

6. Yanlış kremi uygulamak.

Kremler güneşten zarar görmüş cildi nemlendirmeye yardımcı olabilir, ancak kullandığınız ürünün alkol bazlı olmadığından emin olmalısınız. Alkol bazlı ürünler cilde daha etkin nüfuz etse de, cildinizin nemli kalması için gereken doğal yağları da yok edebilir.

7. Portakal suyu içmek.

7. Portakal suyu içmek.

Narenciye içecekleri antioksidan bakımından yüksek olsa da, cildinizin ışığa hassasiyetini arttırabilirler. Güneş yanığınız var diye portakal suyu içmeyin demiyoruz, sadece daha fazla güneş kremi kullanmaya özen gösterin.

8. SPF nemlendirici kullanmak.

8. SPF nemlendirici kullanmak.

SPF'li bir nemlendiricinin cildinizi güneşten tam olarak koruyacağını düşünebilirsiniz, ancak işin aslı tam da öyle değil. Bir araştırma, çoğu insanın SPF nemlendirici uygularken yüzündeki önemli bölgeleri atladığını, güneş koruyucu kullanan kişilerin ise ürünü daha eşit dağıttığını göstermiştir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyordunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın