Görüş Bildir
Haberler
Amaç Personeli Elinde Tutmak: Belçikalı Şirketten Tüm Çalışanlarına 'Sınırsız Ücretli İzin' Uygulaması

etiket Amaç Personeli Elinde Tutmak: Belçikalı Şirketten Tüm Çalışanlarına 'Sınırsız Ücretli İzin' Uygulaması

Batuhan
28.01.2020 - 18:12

Yapay zekaya dayalı çeviri yazılımları üreten Belçika merkezli Jonckers adlı Şirket, çalışanları için izin sınırını kaldırdı. Şirketin, 10 ayrı ülkede bulunan 172 çalışanı, istedikleri kadar ücretli izin alabilecek. Jonckers, bu uygulama ile rekabetin yüksek olduğu sektörde yetenekli personeli elinde tutmayı amaçlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığı Belçika'da yayımlanan La libre gazetesinin haberine göre, Jonckers adlı şirket, ilk olarak Çek Cumhuriyeti'ndeki şubesinde yeni yıl ile birlikte sınırsız tatil uygulamasına başladı.

10 ayrı ülkedeki tüm şubelerde hayata geçirilecek

10 ayrı ülkedeki tüm şubelerde hayata geçirilecek

Şirketin CEO'su Geo Janssens, Haziran ayına kadar 10 ayrı ülkedeki tüm şubelerinde bu uygulamanın hayata geçirileceğini söyledi. Bu sayede, 172 şirket çalışanı, istedikleri kadar ücretli izin alabilecekler.

"Sınırsız tatil sistemi ile iş ortamını cazip kılmak istiyoruz"

"Sınırsız tatil sistemi ile iş ortamını cazip kılmak istiyoruz"

Şirkete göre, bu uygulamanın amacı işyerindeki refahı iyileştirmek, uzun süreli devamsızlıkları gidermek ve aynı zamanda iş gücü piyasasında bulunması zor olan çalışanları kendisine çekmek. Jonckers'in  CEO'su Janssen, bazen yılda 400 bin avroya bile çalışan bulmakta zorlandıklarını belirterek, sınırsız tatil sistemi ile iş ortamını cazip kılmak istediklerini söylüyor.

Netflix de uyguluyor

Netflix de uyguluyor

Sınırsız ücretli izin fikri 2014 yılında Netflix tarafından gündeme getirilmiş ve uygulanmaya başlanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çalışanlar artık tatil için gün saymaktan kurtuldu"

"Çalışanlar artık tatil için gün saymaktan kurtuldu"

Belçika'nın Anvers kentindeki Marbles adlı iletişim ajansının 15 çalışanı da, 2016 yılından beri sınırısız izin günü olanağına sahip. 

Marbles'ten Tim Berghmans, bu uygulama ile çalışanların artık tatil için günleri saymaktan kurtulduğunu, hasta çocuğu için evde kalması gerektiğinde ya da okul kapısında beklemek durumunda kaldığında gereksiz stres yaşamadığını söylüyor.

Belçikalı şirket yönetimine göre, sınırsız ücretli izin günü, çalışanların 'zihinsel olarak dinlenmesine' yol açıyor. Bu da,  da iş yerindeki verimi ve çalışanların motivasyonunu artırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
96
16
6
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Bu uygulama Türkiyede yıllardır var. Bazı belediyelerin çalışanları yıllardır ücretli izin kullanıyorlar. Hatta bir çoğu işe başladığından beri masasına otur... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

:))

Kzlt

Bilişim sektöründe çalışıyorum yasal iznimizden 10-15 gün kullanmak istesek 5 gün olarak parça parça kullanmamızı isterler. Belçikalı şirket personeli elinde... Devamını Gör

Serhat

..yani adam diyor ki sen değerlisin , sen üretiyorsun ve ona göre de değerini veriyorum .