Görüş Bildir
Haberler
Altın Neden Yükseliyor

Altın Neden Yükseliyor

ERSOY TOPTAŞ
24.08.2015 - 16:01

Altın Neden Yükseliyor

ALTIN Analizi yapılırken önemli iki adet göstergenin detaylı incelenmesi gerekir bunlardan birincisi S&P500 Endeksi ikincisi Amerika 10 yıllık Tahvil faiz oranı. Grafiklere baktığımızda 20.07.2015 Tarihi göze hemen çarpıyor. 16 Temmuz 2015 PerşembeTarihinde FED Başkanı Yellen’in yaptığı konuşmanın etkisi borsalar ve endekslere geçici bir süre yani 2 iş günü iyi yansıdı, ancak pazartesi günü 20/Temmuz/2015 Tarihinde piyasalar Yellen ‘in konuşmasını fiyatlamaya başladı S&P500 ve 10 Yıllık Tahvil faiz oranları düşmeye başlarken Eurusd ile Altın Yukarı yön aramaya başladı. Temmuz ayında merakla beklenen ABD Mevcut Ev Satışları verisi beklenenden iyi gelmesi ile dolar hareketlendi Ancak ABD tarafından gelen sonraki veriler ile FED Başkanı’ nın ağustos ayı içindeki konuşmaları dolar üzerinde olumsuz etki yarattı, faiz artırımı yapılmayacak diyemiyorlar bu büyük bir sıkıntı yaratır, tam olarak belli bir tarih veremiyorlar çünkü veriler ortada olumsuzluklar çözüme kavuşmuş değil. İşte burada her zaman söylenen bir söz ortaya çıkıyor, “Güvenli liman arayışı” ALTIN için güvenli liman derler evet bir nebze olsun doğrudur, piyasalar belirsizlik ortamına girdiği zaman ALTIN her zaman değer kazanmıştır. Yatırımcılar Eğer ALTIN ’ı güvenli bir liman olarak düşünmeye başlamışsa ortada büyük bir sorun vardır yada başlamak üzeredir. ALTIN ‘ daki bu yükseliş ’in nereye kadar devam edeceği tamamen ABD verilerine bağlıdır.

FED Başkanı, Yunanistan ve Çin gelişmeleri bizi etkilemedi gibi sözler ile ortalığı yumuşatacağını düşünüyor.ABD’nin Yunanistan krizinin çözülemeyeceğini anladığı için kreditörler üzerinde baskı kurduğu ve yardım konusunda ısrarcı olduğunu Yunanistan Başbakan yardımcısı Yannis Dragasakis söylüyor, Yunanistan krizi ABD’nin ekonomik hedeflerinin belli bir süre duraksamasına sebep olmuştur. Tam Yunanistan krizi çözülmek üzereyken Çin parasını %2 oranında devalüe ederek ihracat konusunda yeni bir strateji geliştirmiş ve ABD’nin hoşuna gitmeyen bir karar almıştır. Devalüasyon kararı IMF tarafından olumlu karşılanmış ve döviz sepeti içerisine Çin Yuan’ ın ilave edilmesi tekrar gündeme gelmiştir. ABD ‘ nin Çin ile her ne kadar ekonomik yönden problemleri olsa da bu iki ülke ticaret açısından birbirlerine bağımlıdır, en son görüşmelerde iki taraf arasındaki ticaret dengesinin belirli bir düzen içerisinde ilerlemesi ve ülke çıkarları için ABD ile ÇİN anlaşmaya varmıştı.

ABD ekonomi verilerinin sağlıksız ve beklentilerin altında gelmesi, en önemlisi Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik oranı Mayıs/2015 tarihinden beri olumsuz sinyaller vermesi ayrıca Faiz artırımı beklentisinin azalmaya başlaması dolar üzerinde olumsuz etki yaparken dolar karşısındaki emtia ve para birimlerinde artış göstermiştir. ALTIN kısa vadede belki yatırımcısına kazanç sağlayabilir ancak bunun uzun soluklu olabilmesi için ABD verilerinin yakından takip edilmesi gerekir

Teknik Analiz

Yazımın başında S&P500 ve 10 Yıllık Tahvil Faiz Oranı ‘ konusuna değinmiştim. ALTIN grafiğini de ekleyip bir inceleme yapalım.

Fibonacci %236 seviyesinin, 1150 olduğu görülüyor ve 236 günlük hareketli ortalamanın üzerinde hareket ediyor. Pivot noktası 1150’dir. Daha önceki yazımda da bahsetmiştim ALTIN ' ın en son direnç noktası 1150 idi. Buna göre;

Direnç:(3) 1190 Direnç:(2) Yatay olarak (mavi) Bar hareketine göre Direnç:(1)1168

Pivot: 1150

Destek:(3) 1137 Destek:(2) 1125 Destek:(1) 1090

Yasal Uyarı Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve

tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı

hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen

bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi

çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel

görüşlere dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri

tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere

dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar

doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için

kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin

kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya

dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin

uğrayabileceği zararlardan dolayı Ersoy Toptaş ve onedio.com sitesi  Sorumlu Tutulamaz.

Kaynak: http://ersoytoptas.com.tr/2015/08/23/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

ALTIN Grafik

ALTIN Grafik

ABD 10 Yıllık Tahvil Grafik

ABD 10 Yıllık Tahvil Grafik

SP500 Grafik

SP500 Grafik
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0