Görüş Bildir
Haberler
Altın 10 Ayın En Yüksek Seviyesinde

Altın 10 Ayın En Yüksek Seviyesinde

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Altının ons fiyatının yükselmesi ve doların Türk Lirası karşısında değer kazanmasına paralel yurt içinde altının gram fiyatı 95,54 TL'ye çıkarak yaklaşık 10 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının yükselmesi ve doların Türk Lirası karşısında değer kazanmasına paralel yurtiçinde altının gram fiyatı 95,54 TL'ye çıkarak yaklaşık 10 ayın en yüksek seviyesini gördü.

2014 yılı kasım ayının başından bu yana yönünü yukarıya çevirerek yükseliş seyri izlemeye başlayan altın fiyatları, İsviçre Merkez Bankası'nın kur sınırlamasını kaldırması ve mevduat faiz oranında indirime gitmesiyle hızlı bir yükseliş yaşadı. Dün güne 1.228,84 dolardan başlayan altının ons fiyatı bu seviyeden gelen güçlü alımların etkisiyle günü 1.262,88 dolardan tamamlamıştı.

Bugün de yükseliş isteğini sürdüren altının ons fiyatı 1.274,35 dolara çıkarak 5 Eylül'den beri en yüksek seviyesini gördü. Analistler, altının ons fiyatında görülen yükselişte İsviçre Merkez Bankası'nın kararının yanı sıra, ABD 10 yılık tahvil faizlerinin yüzde 1,70 seviyesine gerilemesinin, dünkü ABD ekonomik verilerin beklentilerden kötü gelmesinin ve yatırımcıların güvenli liman olarak görülen araçlara yönelmesinin etkili olduğunu kaydediyor.

Teknik olarak altının ons fiyatında 1.277 dolar seviyesinin ilk direnç konumunda olduğunu aktaran analistler, bu seviyenin aşılması durumunda 1.300 doların gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise altının ons fiyatında 1.250 doların destek konumuna gelebileceğini dile getiriyor.

Yurtiçinde ise altının gram fiyatı ons fiyatının yükselmesi ve doların TL karşısında değer kazanmasının etkisiyle 5 Mart 2014'ten beri gördüğü en yüksek seviye olan 95,40 TL'ye çıktı.

Analistler, altının gram fiyatında 93,26 TL'nin destek, 96 TL'nin direnç konumunda olduğunu ifade ederek, yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi halinde ise 98,50 TL'nin hedeflenebileceğini aktarıyor.

Çeyrek altının fiyatı 5 günde 7 lira arttı

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Ocak'ta 89 lira olan gram altın fiyatının, haftanın son iş gününü 94 liradan kapattığını söyledi.

Altın piyasasındaki bu ani yükselişin kuyumcu esnafı zor duruma düşürdüğünü vurgulayan Günsay, şöyle konuştu:

'Bu yükselişin nedeni, İsviçre Merkez Bankasının avro üzerine yaptığı açıklamalardır. Altın ve dolar üzerine yaptıkları açıklamalardan dolayı bu yükseliş meydana geldi. Bu bizim kuyumcu esnaf için kötü bir durum. Bütün vatandaşlar elindeki altını çıkarmaya çalışıyor ama biz bu fiyattan altın satamıyoruz. Hafta başında 22 ayar gram altının fiyatı 89 liraydı, şu anda satışı 94 lira. Çeyrek altın hafta başında 153 liraydı, şu anda 160 lira.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0