Görüş Bildir
Haberler
Altaylı'dan 'Reform' Yorumu: 'Havalı Bir Başlık Bulmuşlar, Serdar Ortaç Şarkıları Gibi Keyifli Ama Manasız'

Altaylı'dan 'Reform' Yorumu: 'Havalı Bir Başlık Bulmuşlar, Serdar Ortaç Şarkıları Gibi Keyifli Ama Manasız'

Fatih Altaylı, “İstiklalden istikbale” başlığıyla duyurulan 'Yeni Ekonomi Reformu' için 'Bu başlıkları ben Serdar Ortaç şarkılarının sözlerine benzetiyorum. Ses uyumuna uygun, dinleyeni keyiflendiriyor ama manasız.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü 'İtibardan reforma' başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 'Yeni Ekonomi Reformu'nu değerlendirdi.

Çocukluğundan bu yana hükümetlerden en fazla duyduğu kelimenin “reform” olduğunu belirten Altaylı şöyle devam etti:

'Ha babam de babam reform yapar bu ülkeyi yönetenler. Hukuk reformu, yargı reformu, ekonomi reformu, spor reformu, yönetim reformu, ulaşım reformu aklınıza gelebilecek tüm kelimelerin önüne “reform' sözcüğü eklenerek açıklanmıştır bu ülkede. Hep de süslü başlıklar bulunarak. Sonuç ortadadır.

Oysa Almanya’da, İngiltere’de, Japonya’da falan hiç reform paketi açıklanmaz. Onlar açıklamaktan çok yapmaya inanırlar. Onlar yapar açıklamaz, bir ise açıklar ama yapmayız genelde.' 

"Gayet havalı bir başlık bulmuşlar"

"Gayet havalı bir başlık bulmuşlar"

'Bu kez de gayet havalı bir başlık bulmuşlar. “İstiklalden istikbale” Bu başlıkları ben Serdar Ortaç şarkılarının sözlerine benzetiyorum. Ortaç’ın şarkı sözlerine hiç dikkat ettiniz mi? Etmedinizse etmemeye devam edin. Ben ettim pişmanım. Kulağa hoş geliyor, ritme uyuyor ama okuduğunuz zaman hiçbir anlamı yok. Ses uyumuna uygun, dinleyeni keyiflendiriyor ama manasız.'

"Kamuda araç tasarrufuna gidilecekmiş, okudum güldüm"

"Kamuda araç tasarrufuna gidilecekmiş, okudum güldüm"

Açıklanan paketin detaylarına hiç bakmadığını, sadece başlıklarını okuyup geçtiğini belirten Altaylı; 

'Başlıklardan hoşuma giden ise “tasarruf” kelimesi oldu. Çok sevdiğim bir kelimedir. Çok inanırım. Ekonomi”nin en önemli unsurudur. Fransızlar tasarrufa “economiser” derler. Ekonominin ta kendisidir aslında. Şimdi Türkiye’de de yapılacakmış. Kamu harcamaları zapturapt altına alınacakmış, kamuda araç tasarrufuna gidilecekmiş. Okudum güldüm. 

Biz bunu anlarız ama yeni nesil zor anlar. Onlar yıllardır “İtibardan tasarruf olmaz” diye büyütüldüler. Şimdi gel de anlat bu çocuklara bu tasarrufu. Audi A8’ye binmeyen rektörün, Mercedes S 500’e binmeyen başkanın, özel uçakla uçamayan bakanın kıymeti harbiyesi olur mu! İtibardan reform olur mu?' diye yazdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
18
10
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr.Hate

Yalnız Altaylıcığım, hazır Serdar Ortaç mevzusu açılmış, senin de Serdar Ortaç şarkısındaki "binlerce dansöz var" sözündeki dansözlerden pek bir farkın yok y... Devamını Gör

V for Valkyr

Arada Serdar Ortaç'a da geçirmiş! AHAHAHA :D

Pasif Kullanıcı

levent kırca aklıma geliyor ciddiye almıyorum