Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Alperen Şengün’ü ABD Basını Anlattı: NBA’e Ne Kadar Uygun?

Alperen Şengün’ü ABD Basını Anlattı: NBA’e Ne Kadar Uygun?

Onedio Spor
05.05.2021 - 16:00

by Mike Schmitz – Çeviri: M. Bahadır Akgün / info@eurohoops.net

Bu çevirinin tüm hakları Eurohoops Ltd. Şti.’ye aittir ve tamamının veya bir kısmının izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.

Nikola Jokic’in 2014 NBA Draftı’nda 41. sıradan seçilmesinin en büyük sebeplerinden biri, savunmadaki potansiyeli, mobil hareketliliği ve ağır oyun yapısıydı. 30 takımın tamamı 2,11’lik devin bakmadan attığı pasları, savunmacıları geçtiği dönüşlerini ve Karl-Anthony Towns ile Clint Capela gibi uzunlara karşı bitirişlerini Nike Hoop Summit idmanlarında bir hafta boyunca görmüş olsa da gözlemciler, Jokic’in oyun tarzının ve vücut yapısının NBA’de nasıl olacağını kestiremedi.

Aradan geçen yedi yılın ardından Jokic, MVP ödülünü kazanma yolunda NBA’i kasıp kavuruyor ve o soru işaretleri şimdi bakınca gülünç geliyor. Jokic, 2014’te yaptığı hareketleri Joel Embiid ve Rudy Gobert gibi elit NBA uzunlarına karşı yapadursun, gözlemciler ve yöneticiler benzer zayıf yönlere sahip yabancı uzunları eleme konusunda daha temkinli davranmaya başladılar.

Bir gözlemcinin de dediği gibi “Kimse, başka bir Jokic’i kaçırmak istemiyor.”

Burada devreye Alperen Şengün giriyor.

Şengün’ün yeni Jokic olacağını söylemek, lotaryadan seçilmesi beklenen, 18 yaşındaki aşırı verimli Türk uzuna haksızlık olur. Jokic’in basketbol hassasiyeti ve yaratıcılığı, nadir görülen türden. Ayrıca Sırbistan’da draft sonrası gelişimini sürdürebileceği bir yıllık bir süresi oldu ve topun kendi eline verileceği, setleri yönetebileceği muazzam bir ortam buldu Nuggets‘ta. Aynı aşamada Şengün’den daha büyük, daha uzun ve daha modern bir oyun tarzına sahipti Jokic. Fakat 2,08’lik Şengün, Türkiye Ligi’nde Beşiktaş formasıyla rekorlar kırdığı bu sezonda fiziği, boyalı bölgeye dayalı oyunu ve ayak yavaşlığı ile Jokic’e benzer soru işaretleri ile karşı karşıya. Bununla birlikte Şengün’ün çabuk dönüşleri, post oyunundaki ayak hareketleri ve sırtı dönük pasları; Jokic’in yakaladığı başarı ile bir araya geldiğinde Şengün için iyiye işaret zira NBA’deki gözlem süreci, genelde son dönemdeki moda ve oyuncu kıyasları ile ilerliyor.

“Jokic’i izliyorum ve gerçekten onunla aynı tarzda oynamak istiyorum” diyor Şengün, İstanbul’daki antrenmanı sonrasında ESPN’e. “Fadeaway, post hareketler… Genelde onun hareketlerini inceliyorum. Bazı insanlar, benim tarzımın onun hareketlerine benzediğini söylüyor.”

Kaynak: https://www.eurohoops.net/tr/trademar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın