Görüş Bildir
Haberler
Alperen Ocakları: 'LGBT Onur Yürüyüşü'nü Yaptırmayacağız, Olacakların Sorumlusu Biz Değiliz'

Alperen Ocakları: 'LGBT Onur Yürüyüşü'nü Yaptırmayacağız, Olacakların Sorumlusu Biz Değiliz'

Onedio Medya
15.06.2016 - 09:19 Son Güncelleme: 15.06.2016 - 11:29

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, düzenlediği bir basın toplantısıyla, 26 Haziran'da yapılacağı duyurulan LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne engel olacaklarını açıkladı. Mican 'Derin milletin temsilcisi olan Alperen Ocakları olarak ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi takdirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Bunu tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Yürüyüşü engelleyeceğiz. Herşeyi göze aldık. Uyarıyoruz, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz' dedi... Öte yandan Onur Yürüyüşü’nün güven içinde gerçekleşmesi için İstanbul Valiliği'ne çağrıda bulunan bir imza kampanyası başlatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Üsküdar'da bulunan il binasında saat 22.30'da bir basın toplantısı düzenleyerek 26 Haziran'da yapılacağı duyurulan LGBT'nin onur yürüyüşüne engel olacaklarını açıkladı.

Yanında bir grup Alperen Ocakları üyesi olduğu basın toplantısında konuşan Kürşat Mican, LGBT'lilerin Taksim'de yapacakları yürüyüşünün milli değerlere aykırı mahiyette olduğuna dikkat çekerek, 'İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Recep, Şaban ve Ramazan gibi mübarek kabul ettiğimiz ayları dillerine dolayarak komiklik yapmaya çalışanlara uyarımız, böyle fantezilerle milletimizin hassasiyetlerini dillerine dolayarak terbiyesizliğe soyunmasınlar. Manevi değerlerimizi alaya alarak had ve hudutlarını aşanlara Ziya Paşa'nın 'Nush ile uslanmayanı etmeli tektir tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.' Veciz beytini hatırlatırız. Yürüyüşün tertiplenmesine sadece hoşgörü nazarıyla bakarak toplumsal yozlaşmanın ve ahlaki çöküntünün kızlarımıza, oğullarımıza alternatif harflerle yeni cinsiyetler türetilmesine mahal verilmemelidir. Bu, kimsenin özel hayatına yapılan bir tepki değildir. İyiliği emretmek kötülükten nehy etmektir' dedi.

Kürşat Mican sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu ahlaksızlığa ve pervasızlığa izin veren, yön tayin eden, kulaklarını tıkayan, gözlerini kapayan sayın devlet yetkilileri sizleri, bu ahlaksızlığa son vermek için göreve davet ediyoruz. Aksi taktirde derin milletin temsilcileri olan Alperen Ocakları olarak, ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi taktirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. Bir yerde toplanıp ne yaparlarsa yapsınlar ama mübarek ramazan ayında çırılçıplak bir vaziyette ülkemizin mukaddes topraklarında bu şekilde yürümelerini asla istemiyoruz. Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz.'

Geçen seneki yürüyüşe polis müdahale etmiş...

Geçen seneki yürüyüşe polis müdahale etmiş...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve bu fotoğraf karesi hafızalarda yer etmişti...

Ve bu fotoğraf karesi hafızalarda yer etmişti...

Onur Yürüyüşü’ne karşı dün de Müslüman Anadolu Gençliği isimli bir grup, ‘Onursuz sapıkları yürütmüyoruz’ açıklaması yapmıştı..

Onur Yürüyüşün'ün güvenle gerçekleşmesi imza kampanyası başlatıldı

Onur Yürüyüşün'ün güvenle gerçekleşmesi imza kampanyası başlatıldı

Bu tehditlere karşılık Onur Yürüyüşü’nün güven içinde gerçekleşmesi için bir imza kampanyası başlatıldı.

Yürüyüşün güvenli bir şekilde yapılabilmesi için kampanyayı başlatan Onur Haftası Komisyonu, “Her yıl on binlerce kişiye ulaşan kalabalıkla, barış içinde gerçekleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için bu yıl da sokaklarda olmak istiyoruz. Orlando katliamının ertesinde, LGBTİ+’leri tanımayanlara, aşkı baskılayanlara, nefret kusanlara inat sesimizi yükseltelim. Sesimize ses katmak ve bir arada olmak için, 14. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün geçtiğimiz yılki gibi polis saldırısıyla değil, tüm renkleriyle ve güvenle gerçekleşmesi için İstanbul Valiliği’ne yaptığımız çağrıya sen de katıl, bir imza ver, kampanyayı duyur, destek ol!' dedi.

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2072
1868
1173
264
165
133
95
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

şu alperen ocaklarının vatana millete yarrlı tek bi faaliyetini bilen var mı yoksa aynı gözüktükleri gibi bi grup özgüven eksikliği çeken ve bunu maçolukla k... Devamını Gör

M

o ülkücüler olmasaydı sen şimdi oruç tutamazdın her yer komünist despot olurdu

Hemingway

Gerçekten ülkemizin gündemi içerisinde en hayati en can alıcı konuya parmak atarak yine ne kadar milliyetçi olduklarını gösterdiler. Rahat ol halkım, onur yü... Devamını Gör

_orca_

alperen ocakları adam olaydı; hırsızlık, yolsuzluk, adam kayırma, kadın cinayetleri, tecavüz, çocuk istismarı, millete ait suların-toprağın-ormanın peşkeş çe... Devamını Gör

feyk

her ne kadar kaba bir ifade olsada son cumlen gercekden cok dogru, durumu cok iyi anlatmis. tek begen vermek yeterli olmazdi.