Görüş Bildir
Haberler
Alparslan: Büyük Selçuklu 2. Bölüm Fragmanı Yayınlandı!

Alparslan: Büyük Selçuklu 2. Bölüm Fragmanı Yayınlandı!

Alparslan: Büyük Selçuklu,  sayesinde bu  sezon tarihi izleyeceğiz! TRT 1 ekranlarında yayınlanan 'Uyanış Büyük Selçuklu' dizisinin devamı olarak çekilen 'Alparslan Büyük Selçuklu' dizisi sezona bomba gibi bir giriş yaptı. Başrollerini; Barış ArduçFahriye Evcen, Sarp Levendoğlu, Gizem Karaca, Yurdaer Okur gibi birçok başarılı ismin bir araya geldiği dizi ekrana gelen ilk bölümüyle izleyici ekrana kilitlemiş, reytinglerde de zirveye oynamıştı. İşte Uyanış: Büyük Selçuklu 2. bölüm fragmanı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu akşam 2. bölümüyle TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan 'Alparslan Büyük Selçuklu' oyuncu kadrosu ve hikâyesiyle sezonun en iddialı yapımları arasında yer alıyor.  Peki Alparslan Büyük Selçuklu'nun 2. bölümünde bizleri neler bekliyor?

Alparslan: Büyük Selçuklu 1. Bölümde Ne Olmuştu?

Alparslan: Büyük Selçuklu  1. Bölümde Ne Olmuştu?

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın hain bir suikast sonucunda şehit olmasının ardından oğlu Melikşah tahta geçer. Aynı gün Hatunu Başulu'yu da kaybeden Melikşah derinden sarsılır.

Selçuklular dışarıda Bizanslılar ve Fatimi Devleti ile durmadan çatışırken, içerde de Hasan Sabbah’ın başını çektiği Batıniler her tarafa yayılmış halde Selçuklu’yu içten içe kemiriyorlardır.

Melikşah’ın bu yolda en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları ve irfan sahibi kişiler olacaktır.

Babasız büyüyen Sencer, Nizamülmülk’ün tedrisatından geçerek idealist bir kahramana dönüşür ve Melikşah’ın fedaisi olmayı başarır.

Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah’ın hatunu olmanın verdiği güçle devlete hakim olmak istiyordur. Fakat onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah’ın anası Seferiye, Melikşah’ın oğlu Tapar’ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olacaktır.

Alparslan Ölüm Kıskacından Kurtuluyor

Alparslan Ölüm Kıskacından Kurtuluyor

Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Alparslan'ın kutlu yolculuğunu anlattığı dizide bu akşam ölüm kıskacındaki Alparslan son anda kurtulurken, Selçuklu ve Bizans orduları karşı karşıya gelir.Pasinler Ovası tarihin en uzun ve kanlı savaşlarından birine ev sahipliği yaparken, Alparslan şehit edilen Şehzade Hasan ve her Türk'ün intikamını almaya karalıdır.

Sultan Tuğrul Savaş Kararı Alıyor

Sultan Tuğrul Savaş Kararı Alıyor

Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen’i Ani’ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Yannis’in yaptığı hata, Sultan Tuğrul’un savaş kararı almasına yol açar. Çocukken gördüğü düşlerde kendisine kutlu fetihler müjdelenen Alparslan, Selçuklu ordusuyla birlikte Pasinler’de Bizans’la karşı karşıya gelir. Pasinler, Alparslan’a Anadolu’nun kapılarını Türklere açmak için çıktığı kutlu yolda ilk adım olacaktır.

Alparslan: Büyük Selçuklu 2. Bölüm Fragmanı

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın