Görüş Bildir
Haberler
Almanya, Türkiye'deki Temsilciliklerini Güvenlik Sebebiyle Kapattı

Almanya, Türkiye'deki Temsilciliklerini Güvenlik Sebebiyle Kapattı

Emre Ordu
16.03.2016 - 18:19 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 12:44

Almanya'nın Ankara'daki büyükelçiliği ve İstanbul'daki konsolosluk binası 'olası bir saldırı ihtimaline' karşı bir günlüğüne kapatıldı. İstanbul Özel Alman Lisesi de bugün eğitime ara verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konsolosluktan Alman vatandaşlarına hitaben yapılan açıklamada, 'Lütfen Konsolosluk binası çevresinde bulunmaktan kaçınınınız. Alışveriş merkezlerinin de aralarında bulunduğu yerlere somut saldırı tehlikesi söz konusu' denildi. 

Açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Beyoğlu'ndaki özel Alman Lisesi de, bugün okulda ders yapılmayacağını açıkladı.

Alman Lisesi yönetiminden yapılan duyuruda, 17 Mart 2016 tarihinde okulda ders yapılmayacağı belirtilerek, şöyle denildi:

'Değerli Velilerimiz ve Çalışanlarımız, Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir. Bu uyarı özellikle Federal Almanya Başkonsolosluğu için geçerli olduğundan bu bölgeye gidilmesinden imtina etmenizi rica ederiz. Konuyla ilgili güncel bilgileri okulumuzun web sitesi üzerinden saat 08.00 itibariyle takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz.'

Olası bir terör saldırısına karşı uyarı yapılmıştı

Olası bir terör saldırısına karşı uyarı yapılmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Ankara Büyükelçiliği, dün yaptığı duyuruda büyükelçilik çalışanlarını ve Ankara'da yaşayan Alman vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyarmıştı.

Konuyla ilgili Onedio'nun sorularını yanıtlayan Almanya Ankara Büyükelçiliği Basın ve Halka İlişkiler Bürosu, kendilerine ulaşan istihbari bilginin Türk makamları tarafından iletildiğini açıklamıştı.

Gelen bilgi doğrultusunda büyükelçilik çalışanlarının ve Ankara'da yaşan Alman vatandaşlarının uyarıldığı belirtilmişti.

Büyükelçiliğin yeni bir saldırı ihtimaline karşı kapatılıp kapatılmadığına ilişkin sorumuza, 'Böyle bir gelişme şu anda söz konusu değil, büyükelçilik faaliyetlerine devam ediyor' denilmişti.

Deutsche Welle Türkçe, Reuters, Al Jazeera ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
86
41
13
7
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dromaeosauridae

hep üçüncü köprüyü kıskanmaktan bunlar,büyük oyunu gör artık türkiye :)) ak itlerin hayal ettiği ortadoğu türkiyesi sonunda gerçek oldu,tişikkiler ikipe!

KediSevici

Sjksvkl sebepsiz yere haykırdım !

Lara Kocibay

nasıl memnun musunuz akmallar? işte size yeni türkiye. haydi bakalım . Ortadoğu çöplüğü bataklığı ne derseniz artık.

KediSevici

YESS .............YENİ TÜRKİYE ........EVET BEBEĞİM ÇOK İYİSİN DEVAM ET ..OHHHHHH MAKARNALARIM KÖMÜRLERİM BOŞALDI