Görüş Bildir
Haberler
Almanya Dışişleri Bakanı: 'Temsilcilikler Somut Terör Tehdidi Nedeniyle Kapatıldı'

Almanya Dışişleri Bakanı: 'Temsilcilikler Somut Terör Tehdidi Nedeniyle Kapatıldı'

ATKN
17.03.2016 - 15:39

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Berlin'de yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Alman temsilciliklerinin somut terör tehdidi nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Steinmeier, 'Dün akşam güvenlik birimlerimize, Türkiye'deki Alman temsilciliklerine karşı terörist saldırı hazırlığı içinde bulunulduğuna dair çok somut ve ciddiye alınması gereken bazı işaretler ulaştı' açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'daki Büyükelçilik, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve her iki kentteki Alman okullarının kapatılması kararı aldığını belirten Steinmeier, 'Bu gerekli bir önlemdi. Çünkü Alman vatandaşları ve bu temsilciliklerde çalışıp öğrenim gören insanların korunması şu an öncelik taşımak zorundadır' dedi. Alman kuruluşlarında güvenlik önlemlerinin de artırılacağı açıklandı.

Almanya'nın Ankara'daki Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul'daki Alman Lisesi bugün kapalı.

İstanbul Valiliği: 'Dikkate alınmamalı'

İstanbul Valiliği: 'Dikkate alınmamalı'

İstanbul Valisi Vasip Şahin

İstanbul Valiliği, Alman Lisesi ve Almanya Başkonsolosluğu'nun güvenlik nedeniyle kapatılmasının ardından yazılı açıklama yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kararın güvenlik birimleriyle irtibata geçilmeden alındığı belirtilerek, 'Ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin 'teyide muhtaç duyumlarına' dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz' denilmişti.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yorumsuz

Şu valinin dediğine bakmayın.Özellikle nevruz'da kalabalık yerlerden uzakta durmaya bakın.

Alican Guler

Adam halkina birsey olabilir diye en dusuk ihtimali bile goze aliyor, bizimkiler boyle bir zamanda bosverin alisin konusmalarini yapmaya devam ediyor bu nasi... Devamını Gör