Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan Türkiye'ye 'PKK Notası'

Almanya'dan Türkiye'ye 'PKK Notası'

Almanya’nın Ankara’daki Büyükelçilik Müsteşarı aracılığıyla son dönemde bazı Türk siyasetçilerin yönelttiği suçlamalarından duyulan rahatsızlıkla ilgili olarak Türk Dışişleri Bakanlığı’na nota verdiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Türkçe’nin haberine göre bugün akşam saatlerinde iletilen notada, Türk siyasetçilerin Almanya’nın PKK’ya destek verdiğine dair iddialarından duyulan rahatsızlık ve bu suçlamaların iki ülke arasında ilişkilere daha büyük zarar vermesinden duyulan endişe dile getirildi.

"Teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi"

"Teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın şimdi de ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir Almanya. Bu kadar açık konuşuyorum. Almanya örgüt üyelerine sahip çıkmayı tercih etti” diye konuşmuştu.

"Türkiye’ye karşı terör örgütlerini en çok destekleyen ülke"

"Türkiye’ye karşı terör örgütlerini en çok destekleyen ülke"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya’nın terör örgütlerini desteklediğini savunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, “DHKP-C ve PKK Almanya’da faaliyet yürütüyor ama Türkiye’ye karşı oldukları için destek görüyorlar. Almanya, Türkiye’ye karşı terör örgütlerini en çok destekleyen ülke” demişti

Notada Türkiye’nin PKK’lılarla ilgili Almanya’ya 4 bin 500 dosya verdiği iddiasının doğru olmadığını belirten Almanya, bunun siyasetçiler tarafından dile getirilmesinin kamuoyunda yanlış bir izlenim oluşturduğunun da altı çizildi.

Steinmeier Erdoğan’a endişelerini iletti

Steinmeier  Erdoğan’a endişelerini iletti

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelerek temaslardan bulunmuştu. Steinmeier Başbakan Yıldırım'la görüşmesinde Türkiye'nin terörle mücadelesine destek verdiklerini belirtmişti.

Steinmeier’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaklaşık iki saat süren görüşmesinde ise PKK ile mücadele, Kürt sorunu ve HDP milletvekillerinin tutuklanması konularının kapsamlı bir şekilde ele alındığı öğrenildi.

Steinmeier'in çözüm sürecine yeniden dönülmesi beklentilerini ilettiği ancak Erdoğan’dan bu konuda olumsuz karşılık aldığı ifade edildi.

Erdoğan’ın görüşme sırasında Steinmeier’e 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 20 dakikalık bir belgesel film izlettiği ayrıca Almanya’ya sığınma talebinde bulunan askerlerin iltica başvurularının kabul edilmemesini istediği öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
156
40
31
18
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vertenyan

Do.

Vertenyan

Bir süre önce de böyle bir olay yaşanmıştı ve ben yine "Do." demiştim.

ken takabayashi

yalan sanki aq gazetelerde pkk isci partisi diye gecio. avusturyada meclis önünde gösteri yapior. ne desinler aman tadimiz kacmasin mehmet ali bey mi desinler

Tolga Ünlüer

ulan pezevenkler pkk lı itlerin ellerinde ki alman mayınları alman silahları ne o zaman