Görüş Bildir
Haberler
Ali İsmail’e ‘Son Tekme’yi Atan Polisin Avukatı: Emri Verenler de Yargılamaya Dahil Edilmeli

Ali İsmail’e ‘Son Tekme’yi Atan Polisin Avukatı: Emri Verenler de Yargılamaya Dahil Edilmeli

FreiGeist
22.01.2016 - 09:54 Son Güncelleme: 22.01.2016 - 12:19

Gezi eyleminde Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan son tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı emir alanların cezalandırılmasına karşı çıktı. Saldoğan’ın amirlerinin emriyle çalıştığını savunan avukat, “Bizzat dönemin Başbakanı talimatı ben verdim demiştir. İçişleri Bakanı ve Vali de emri ben verdim dedi. Bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir’de düzenlenen Gezi eyleminde dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının temyiz duruşması Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde yapıldı. 

Ali İsmail Kormaz’a son tekmeyi atarak ölümüne neden olmaktan 10 yıl 10 ay hapis cezası alan polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, savunmasını olaya ilişkin görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığı, Korkmaz’ın kullandığı kalp ilaçları nedeniyle beyin kanaması geçirdiği, hastane enfeksiyonu nedeniyle yaşamını yitirdiği tezi üzerinde kurdu.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Saldoğan’ın amirlerinin emriyle çalıştığını savunan Karayılan, “Bizzat dönemin Başbakanı talimatı ben verdim demiştir. İçişleri Bakanı ve Vali de emri ben verdim dedi. Bahsettiğimiz kişiler de yargılamaya dahil edilmelidir” dedi.

Ne oldu?

Ne oldu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

2 Haziran 2013’te Eskişehir’de düzenlenen Gezi eylemlerine katılan Ali İsmail Korkmaz aralarında polislerin de bulunduğu bir grup tarafından darp edildikten 37 gün sonra kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında hayatını kaybetmişti. 9 Eylül’de 8 sanık hakkında açılan kamu davasında Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda davanın soruşturma aşamasında geçen süreçte eylemlerin adliye çevresinde ve Eskişehir’de devam etmiş ve ediyor olması nedeni ile davanın başka bir yere naklini istedi. Adalet Bakanlığı da davanın başka yere nakline karar verilmesini Yargıtay’dan talep etmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi de Kayseri’ye nakline karar vermişti.

Korkmaz’ın davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık polis memurları hakkında yerel mahkemenin verdiği cezaları onadı ve  ‘son tekmeyi‘ atan sanık polis Mevlüt Saldoğan’a, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’  suçundan 13 yıl hapis cezası verildi. Bu ceza daha sonra ‘iyi hal’ nedeniyle 10 yıl 10 aya düşürüldü. 

İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e altışar yıl sekizer ay, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut’aysa 10 yıl hapis cezası verildi. 

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin geçen yıl 21 Ocak’ta karar verdiği Ali İsmail Kormaz davasının temyiz duruşması tam bir yıl sonra Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde dün görüldü.

Duruşma 4 Şubat’a erteledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
14
13
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Emri vereni CB yaptılar... Ali İsmail öldürüldüğüyle kaldı. Emeği geçen herkesin bin belasını versin yaradan. (Yorumumun altına eciş bücüş yorum yapmayın sıç... Devamını Gör

Değişiiik

peki-_-

itsasin

arkadaşları dövmüştür diyen bir vali vardı.demek ki devlet yalan söyler.