Görüş Bildir
Haberler
Ali Ağaoğlu Üniversite Kuracakmış

Ali Ağaoğlu Üniversite Kuracakmış

Batuhan
15.12.2015 - 11:41 Son Güncelleme: 15.12.2015 - 12:39

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, üniversite kuruyor. Bugüne kadar inşaat projeleriyle bilinen Ağaoğlu, üniversite için gerekli izinleri almaları durumunda gelecek öğretim yılına yetiştirmek istediklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Yüksel Göçmez'in haberine göre, 35 yıldır inşaat sektöründe birçok başarıya imza atan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, eğitime de el attı. Bugüne kadar çeşitli illerde 400 okul yaptıran Ali Ağaoğlu, kendi adıyla vakıf kurarak işe başladı.

Üniversitenin yeri için Maslak'ı düşündüklerini belirten Ağaoğlu şöyle devam etti:

'Şimdilik ilk aşamada 1500 öğrenci kapasiteli bir okul olacak. Bugüne kadar yüzlerce okul yaptık. Damla bile bir mermer üzerine sürekli damlasa o mermeri deler biliyorsunuz. Biz artık kendi okulumuzu açmak istiyoruz. Evet 1500 kişi ile başlayıp, sayıyı daha da genişletmek istiyoruz' dedi.

Ali Ağaoğlu, üniversite için yer olarak Maslak'ı düşündüklerini belirtti ve ' Üniverite için Maslak'taki projemiz Maslak 1453'ü düşünüyoruz. Kampüs için yeterli alanımız da var' diye devam etti.

Ağaoğlu, üniversite kurmaktaki kesinlikle ticari bir amaç gütmediğinin altını çizerken, tek düşüncesinin 'Tamamen üst düzey bir insan kaynağı yetiştirmek istiyorum' dedi.

Ağaoğlu, ilk aşamada mimarlık ve mühendis fakülteleri hedeflerinde olduğunu, daha sonra üniversitenin eğitim kapasitesinin daha da genişletileceğini ifade etti.

Ağaoğlu, okulun özel üniversite şartlarında eğitim vereceğini ve burslu öğrencilerin de kabul edileceğini sözlerine ekledi.

Üniversitenin adı Ali Ağaoğlu Üniversitesi olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
3
1
1
1
0