Görüş Bildir
Haberler
Alerji Mevsiminde Almanız Gereken Önlemler.

Alerji Mevsiminde Almanız Gereken Önlemler.

CareShop
02.06.2014 - 14:07 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 14:38

Alerji Mevsiminde Almanız Gereken Önlemler.

Türkiye’de alerji hastalıklarının görülme sıklığının arttığı bilimsel bir gerçek. Sosyo ekonomik düzeyin ve sanayileşmenin arttığı bölgelerde bu oran her geçen sene daha da yükseliyor. Alerjik hastalıkların belirtileri neden olan etkene (alerjen) göre değişir. İlkbahar ve yaz döneminde bol miktarda havaya karışan polenler, evlerimizde bizimle birlikte yaşayan kedi, köpek, kuş, saksılı çiçek ve rutubetli evlerde sayıları artan küfler, yatak, yorgan ve yastıkların içinde yuvalanan toz akarları, kendi başımıza veya doktorlar tarafından önerilen sıkça kullandığımız ilaçlar (özellikle ağrı kesiciler ve antibiyotikler), temel besin maddelerimiz (yumurta, süt, tavuk eti, fıstık, soya, çilek, kivi, deniz ürünleri), kahvaltılarımızı keyifli hale getiren arılar (bal ve yaban arıları), hijyenimiz ve öz bakımımız için kullandığımız sabun, şampuan, kozmetik ürünler, saat, künye, kolye gibi takılar (özellikle imitasyon olanlar) başlıca alerjen kaynaklarıdır. Sağlıklı bünyeler bu alerjenlere karşı alerjik yanıt oluşturmazken, alerjik hastalığa yatkın olan bünyeler anormal ve aşırı bir cevap vermektedir.

Polen Alerjisi

Gelecek mevsimin bahar ve yaz olması sebebiyle polen ve arı alerjisi olan hastaların bu mevsimlerde risk altında olduğunu unutmamak gerekir.

Polen alerjisi olan hastalar bahar ve yaz döneminde çok sık hapşırık, şeffaf burun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, gözlerde sulanma kaşıntı, kulak ve boğazda kaşıntı gibi belirtiler gösterirler. Bu hastaların 1/3’ünde alerjik astım gelişme riski vardır. Alerjik nezle belirtileri ile birlikte göğüste hırıltı ve sıkışma, öksürük, nefes darlığınız var ve bu yakınmalar gece, sabahın erken saatlerinde veya efor ile artıyorsa alerjik astımınız olabilir.

Polenler Astıma Bile Neden Olabilir

Polen alerjisi olanların ev dışına çıktığında, iş yerinde veya evdeyken kapı pencerelerin açık olması durumunda bu polenler hastanın burnuna, gözüne ve solunum yoluna giderek alerjik nezleye, göz nezlesine ve bazı hastalarda astıma yol açarlar. Polenlerden tamamen kaçınmak mümkün olmasa da bazı tedbirler alınarak polenlere maruziyet azaltılabilir.

Alerjiye Karşı Alabileceğiniz Önlemler

Bu mevsimde alabileceğiniz bazı önlemler kısaca şöyle:

  • Piknik yapmaktan kaçının, çünkü piknik ortamında atmosferdeki polen yoğunluğu artacaktır.

  • Tatillerinizi mümkünse çayır, ormanlık bölgelerden uzak geçirin.

  • Gece yarısından sabaha kadar pencerelerinizi kapalı tutun. Çünkü polenler özellikle güneş doğarken uçuşmaya başlarlar.

  • Mecbur kalmadıkça bahçede veya ev dışında çalışmaktan ve egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Polenlerin saçlarınızda kalmasını önlemek için yatmadan önce saçlarınızı yıkayın.

  • Günlük giydiğiniz elbiseleri yatak odasında tutmayın ve farklı bir odada çıkarın.

  • Özellikle polen ve toz akarlarına karşı geliştirilmiş antialerjik yatak, yastık ve yorgan koruyucular kullanın.

  • Otomobil kullanırken aracınızın pencereleri ve havalandırmasını açık tutmayın.

  • Bahar ve yaz ayları özellikle bal arılarının kır ve ormanlık alanlarda yoğun bir şekilde dolaştığı dönemdir. Piknik alanlarında mangal yapılan ortamlarda yaban arıları bulunur. Yaban arıları eti ve su kenarlarını severler. Bu nedenle arı alerjisi olanlar arıların olduğu bölgelerden uzak durmalı ve birtakım tedbirler almalıdır.

Kaynak: http://blog.careshop.com.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda

CareShop - Alerjik Astım ve Cild Alerjisi Problemi Olan kişiler için, Anti-Alerjik, Anti-Bakteriyel Uyku Setleri

Hohenstain Anti Mite Test Sertifikası - FullCare Premium

Hohenstain Anti Mite Test Sertifikası - FullCare Premium

Hohenstain Anti Mite Test Sertifikası - FullCare Premium

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın