Görüş Bildir
Haberler
Aladağ'daki Faciadan Kurtulan Öğrencilere 'Yalan İfade Baskısı' mı Yapılıyor?

Aladağ'daki Faciadan Kurtulan Öğrencilere 'Yalan İfade Baskısı' mı Yapılıyor?

ATKN
06.12.2016 - 11:34 Son Güncelleme: 06.12.2016 - 16:57

Adana'nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği faciadan yaralı olarak kurtulan kız öğrencilere 'Yangın merdiveninin kapısı açıktı' şeklinde ifade vermesi için baskı yapıldığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

(Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk)

Adana Aladağ'da özel öğrenci yurdunda çıkan ve 10 öğrenci yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ile bir eğitmen olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı faciaya ilişkin, yaralı kurtulan kız öğrencilere ifadeleri için baskı yapıldığı iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre yaralı kurtulan kızına 'kaymakamlıkta çalışan görevli' Y.D. ve avukatının baskı yaptığını anlatan öğrenci velisi M.K, kızlarını yurda vermek istemeyen 23 ailenin kaymakamlıkta çalışan Y.D. tarafından ikna edildiğini de söyledi.

Yangında kurtulan Y.K’nin babası M.K, Aladağ Cumhuriyet Savcısı'na 1 Aralık’ta verdiği ifadede kızı Y.K’yi 2016 yılında başka bir yurda kaydettirmek istediğini ancak yurdun yetişmediğini söyleyerek, şunları anlattı:

'Kızlarınızı bu yurda verin, sorun olmaz' denmiş

'Kızlarınızı bu yurda verin, sorun olmaz' denmiş
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Benim kızımı Aladağ Özel Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’na kaydetmek istediler, biz başta 23 veli olarak bu durumu kabul etmedik. Bu nedenle Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’in, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’ın ve kaymakamlıkta çalışan Y.D’nin yanına giderek yurt ayarlamasını istedik. Belediye Başkanı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü bize başka yer ayarlayacaklarını söyleyerek Aladağ Özel Kız Öğrenci Yurdu’na kızlarımızı vermememizi söylediler. 

Buna rağmen Y.D. ‘Kızlarınızı bu yurda verin, herhangi bir sorun olmaz. Sorun olursa sorumlusu benim’ dedi. Daha sonra kızlarımızı alarak hep beraber Y.D. ile yurda gittik, yurda kızlarımızı kaydettirdik. Benim aracım olmadığından ve köyümün uzak olması nedeniyle kızımı bu yurda verdikten sonra kontrole gelemedim.'

'Avukat kızımı yönlendirmeye çalıştı'

'Avukat kızımı yönlendirmeye çalıştı'

M.K, Aladağ'a geldiğinde kızının hastaneye götürülmüş olduğunu, bu yüzden yangının nasıl çıktığını bilemediğini anlattı. 

Kızının taburcu olmasından sonra ifadesinin alınması için savcılığa geldiklerini ifade eden M.K, 'Savcılık kaleminin önünde Y.D. ile avukatı benim yanıma gelerek kızım Y’ye ‘Yangın merdiveninin kapısı açıktı’ demesini söyledi. Ben de avukata kızarak ‘Olan neyse kızım onu söyleyecek’ dedim. Bu avukat benim kızımı yönlendirerek beyanını değiştirmeye çalıştı' dedi.

M.K. yangın sebebiyle kızının yaralandığını, ölümden döndüğünü de söyleyerek şüphelilerden şikâyetçi olduğunu ve uzlaşma istemediğini belirtti.

AA, öğrencilerin ifadelerini paylaşmıştı:

6 çocuk şikayetçi olmadı

6 çocuk şikayetçi olmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan M.K’nin şikayetçi olmasına rağmen kızı Y.K. ile birlikte aynı gün ifade veren 6 çocuk şikayetçi olmadı.

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatların bazı dernek ve sanık avukatları hakkında çocuklara ifade baskısı yaptıkları gerekçesiyle baroda inceleme başlatılmasını talep edecekleri belirtildi.

Faciaya ilişkin yurt müdürü ve dernek başkanının da aralarında olduğu 6 şüpheli tutuklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
20
13
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

İfade baskısını bilemem, eğri ya da doğru diyemem zira ispatı yok. Fakat son maddede "6 çocuk şikayetçi olmadı" diyor ya bu insanı çileden çıkarmaya yetiyor.

meyus

Nasıl bi orospu çocuğusunuz nasıl bi kalpsizsiniz, hepinize yazıklar olsun

Deneri

Eğer gerçekten böyle bir şerefsizliği yapmışsa avukat, kaymakam calisani falan hepsine yaziklar olsun o ölen canlar her gecer rüyalarina girsin rahat vermesi... Devamını Gör

denemecelersss

Avukat yapmaz avukat önerir hacı hocalarda caizdir der yaptırırlar