Görüş Bildir
Haberler
Ala: 'Yeni Güvenlik Önlemleri Daha Görünür Olacak'

Ala: 'Yeni Güvenlik Önlemleri Daha Görünür Olacak'

ATKN
21.02.2016 - 17:39 Son Güncelleme: 21.02.2016 - 17:43

Başkan Davutoğlu tarafından dün açıklanan her ile özel güvenlik konseptine ilişkin yeni güvenlik önlemlerinin neler olacağıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Daha görünür olacak bir kere. Sivil birimler resmi üniformalarıyla olacak. Bazı yerlerde daha da artırılacak. Elektronik imkanlar daha çok kullanılacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

'Yeni gözaltılar olabilir'

Ankara’da askeri servis araçlarının geçişi sırasında yaşanan ve 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyla ilgili son bilgiler sorulan Bakan Ala, '22 kişi gözaltına alınmıştı biri serbest bırakıldı. Adli işlemleri devam ediyor. Yeni gözaltılar da olabilir. Bazılarının çağırılıp ifadesi alınabilir' diye yanıt verdi.

'YPG’yi aklama operasyonunun doğru olacağı kanaatine varmışlar'

'YPG’yi aklama operasyonunun doğru olacağı kanaatine varmışlar'

Ankara’daki saldırıyı TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütünün üstlenmesi sorulan Ala, 'Türkiye birden çok terör örgütüyle mücadele ediyor. Görülüyor ki PYD ve YPG üzerinde kalmasın diye sonra herhalde tartıştılar konuştular PKK’nın uzantısı olan örgüt üzerine açıklama yapılırsa kendileri bakımından uluslararası platformlarda YPG’yi aklama operasyonunun doğru olacağı kanaatine varmışlar. Öyle anlaşılıyor. Bunlar taktiklerdir' açıklamasında bulundu.

'Sivil birimler resmi üniformalarıyla olacak'

'Sivil birimler resmi üniformalarıyla olacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan her ile özel güvenlik konseptine ilişkin yeni güvenlik önlemlerinin neler olacağı sorulan Bakan Ala, 'Daha görünür olacak bir kere. Sivil birimler resmi üniformalarıyla olacak. Bazı yerlerde daha da artırılacak. Elektronik imkanlar daha çok kullanılacak. Adeta yeni bir çağa girdik yani terör örgütlerinin koalisyon yaptığı birbirleriyle çatışan terör örgütlerinin bir ülke içerisinde başka bir ülkeye saldırıya gelince orada işbirliği yaptığı bir çağda yaşıyoruz. Bugün Suriye’de çatışanlar Türkiye’ye ya da Fransa’ya ya da başka bir ülkeye karşı bakıyorsunuz ki koalisyon yapmışlar' diye konuştu.

'Çok sayıda bomba yakalandı'

Son birkaç günde kamuoyuyla paylaşılan bilgiler olduğunu hatırlatan Bakan Ala, 'Çok sayıda yine bomba, silahlar yakalandı. Biz zaman zaman bunları açıklıyoruz ama açıkçası tamamını da açıklamıyoruz. Gerek de yok. Dünyanın hiçbir yerinde de her yapılan, önlenen açıklanmaz' ifadesini kullandı.

AA muhabirlerinin PKK'lılarca kaçırılması

Ala, PKK tarafından kaçırılan AA muhabirlerinin durumuyla ilgili, 'Sorun çözüldü. Arkadaşlarımız da görevlerinin başında. Basın mensubunun görev yapmasını engellemek, orada yapılan ne kadar yanlış iş varsa onları örtmek için girişilmiş bir terörist eylem. Ama sorun çözüldü ve arkadaşlarımız görev başında' diye konuştu. 

'Terörün kazandığı yeryüzünde herhangi bir ülke yoktur'

'Onların (terör örgütleri) kazanma ihtimalleri sıfırdır, yoktur' diyen Bakan Ala, terörün kazandığı yeryüzünde herhangi bir ülke olmadığını söyledi.

Bakan Ala, yakın zamanda hem valiler kararnamesi hem de emniyet müdürleri kararnamesi olacağını belirterek, 'Bazen yer değiştirmeler oluyor, bazen yenileri atanabiliyor. Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra göreceğiz' ifadelerini kullandı.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Ben bu kadar yüzsüzlük görmedim.Bari başka biri açıklasaydı şu YENİ GÜVENLİK ÖNLEMİni.

Fener Bahce

yani diyor ki "sıçtınız". polis 10 dakkada bir yolunuzu kesip kimlik soracak. çünkü kimlik sorarak milyon tane terörist yakaladılar şimdiye kadar. tek yapaca... Devamını Gör