Görüş Bildir
Haberler
Akşener: 'İtalya Başbakanı'nın Erdoğan'a Posta Koymasına Müsaade Etmeyiz'

Akşener: 'İtalya Başbakanı'nın Erdoğan'a Posta Koymasına Müsaade Etmeyiz'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için 'diktatör' diyen İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi eleştirdi. Akşener, 'Erdoğan'a posta koymasına müsaade etmeyiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Vaka sayılarının 55 binlere dayandığını ve Türkiye'nin salgın yönetiminde dünyanın en kötü ülkeleri arasında olduğunu belirten Akşener, Koronayla ilgili teklifleri yapan 3 siyasi partiden birinin lideri benim O zaman dedik ki hemen 3 hafta kapanalım. Ondan sonra normalleşmeye dönelim. Bunlar olmadı onun yerine kafeler vb her yer kapandı ama lebalep kongreler yapıldı.  Doğru düzgün destek vermediniz esnafa. Kredi verdiniz inşaat sektörü bunu kullandı.  Biz koronayı yönetemedik' dedi.

"Milletin sesi olmalıyız"

"Milletin sesi olmalıyız"

15 aydır esnaf gezileri yaptığını anlatan Akşener, 'O dönemden beri şunu gördüm. Esnaf elektrik faturalarından şikayet ediyor. Müşterinin alım gücünün düşmesinden şikayetçi esnaf ayrıca. İlk hafta gezilerinden sonra grup toplantısında bunlar söyleniyor, bunlar da bizim çözüm önerilerimiz dedik. Kimse ilk başta dikkat etmedi ama şu an ilgi görüyor' dedi. Akşener şöyle devam etti:

'Hangi meslek dalından olursa olsun partisiz olarak bir temsilcinin konuşacağı Milletin Kürsüsü’nü kurduk. Orada meslek mensupları kendi sıkıntılarını dile getirme imkanı elde etti. Çiftçi geçinemiyor. Hayvanını satıyor, kesiyor. Ekili alanı olan ise gübre alamıyor, ürününü satamıyor. Tencere kaynatamayan kadına da üniversite okuyup iş bulamamış gece uyumayan sabah uyuyan gençlere de rastlıyorsun ülke gezilerinde. Biz milletin sesi olmalıyız muhalefet partileri olarak. Bizim gezmemiz, vatandaşımızın derdini dile getirmemiz gerekiyor'

"Bildiri iktidara can suyu oldu"

"Bildiri iktidara can suyu oldu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

104 emekli amiralin Montro Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yayınladığı bildiriyi değerlendiren Akşener, 'Sabah uyandık, ben Ankaradaydım. Gece yarısı bir bildiri yayınlanmış, bazı cümlelerini çıkardığınızda problemi bulunmayan bir metin' dedi.

Herkesin kendini ifade etmekte özgür olduğunu belirten Akşener, bahsi geçen emekli amirallerin çoğunun yazarlık yaptığını söyledi. Bildiriye giden süreçle ilgili de konuşan Akşener, 'Ne demişler 'Aziz Türk milleti' demişler. Bir televizyon programında bir gazeteci TBMM Başkanı'na bir soru sordu. O da dedi ki 'Cumhurbaşkanı Montrö’den bile çıkabilir.' Bu konuda biz çok sert bir tutum ortaya koyduk. İktidar partisi bu sözün arkasında durmadı ve Sayın Şentop da bu konuda geri adım attı' ifadesini kullandı. Akşener, şöyle devam etti:

'Aradan bir hafta geçtikten sonra bu bildiri yayınlandı. Ne oldu bu iktidara can suyu oldu. Ekonomik sıkıntılar vb. unutuldu. Ben 28 Şubat’ta en sert tepkiyi koyan kişilerden biriyim. Bu tepkim nedeniyle 10 gün telefonum çalmadı. 28 Şubat davasında ifadeye çağrıldım. Şikayetçi misin dediler şikayetçiyim diyemedim yaşlanmışlar güçten düşmüşler acıdım şikayetçi olmadım. Ben zamanında onlar en güçlü zamanlarında gereken en sert tepkiyi vermiştim onlara.   

Bugün de diyorum ki 'Bu iktidara can suyu olmuştur. Bu bildiri yanlıştır. Bildirinin saati yanlıştır.' Ben bu konuyu çok da ciddiye almamamız gerektiğini ifade ederek bu bildiri için zevzeklik dedim. Zevzeklik, gevezelik demektir. İlk defa AK Parti yanlılarının da AK Parti karşıtlarının da tepki gösterdiği bir kişi oldum.  AK Parti ile mücadelenin gereği demokratik olarak siyasi zeminde sürdürülmeli. Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin bu görüş bana uygun değil. Ben bu tutuma karşıyım. Gündem değiştireceğim diye bu insanları uzun uzun gözaltında tutmak. Başka bir eyleme geçmek de yanlış olur. Emekli amirallerin darbe yapacak hali yok.'

"Erdoğan'ın torunları da zarar görecek"

"Erdoğan'ın torunları da zarar görecek"

Akşener, kamuoyunda tartışılmaya devam eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yaz aylarında temelini atacağız inşallah' dediği Kanal İstanbul projesiyle ilgili de konuştu.

'Su sorunu karşımızda, Kovid-19 almış başını gidiyor. Biz pandemiyle beraber sağlıklı gıdaya ulaşmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu öğrendik. Parayla alamayacağımız şeylere doğru gidiyoruz. İklim parayla alamayacağımız bir şey' diyen Akşener, şöyle devam etti:

'Mesela Kanal İstanbul bu dediğim konuları son derece olumsuz etkileyen bir gelişme olmasına rağmen siz şimdi o doğayı mahvedecek, doğayı tahrip edecek, Marmarayı fosseptik çukuruna çevirecek bir projeyi neden hayata geçiriyorsunuz? Sayın Erdoğan’ın torunları da buradan zarar görecek. Bundan nasıl bir milli menfaatimiz var anlam vermek mümkün değil.'

"O postaya karşı koyarız"

"O postaya karşı koyarız"

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'Diktatör' dediğinin hatırlatılması üzerine de Akşener, 'İtalya Başbakanı da çıkıp Erdoğan'a posta koydu. O postaya da karşı koyarız biz. Biz rekabet edebiliriz, demokrasi yoluyla iktidarı değiştirmek için vatandaşlarımıza bunları izah edebiliriz ama İtalyan Başbakanı'nın Erdoğan'a posta koymasına müsaade etmeyiz' dedi.

Akşener, 'Ama Sayın Erdoğan buna müsaade edecek şimdi. Yakın zamanda o masaya oturmazlarsa, göreceğiz' ifadesini kullandı.

Detaylar için👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
26
19
11
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ersaglamnihat

Asena yanlıyor ince ince. İki gün sonra Cumhur İttifakı'nda görürseniz şaşırmayın. Bu amk milliyetçi sağ partilerinin al birini vur ötekine.

Pasif Kullanıcı

Bakın görürsünüz, 2023 seçimlerinde iyi parti cumhur ittifakı sıralarında yer alacak, bunun sinyalini epeydir veriyor zaten.

Can Tonç

Millet İttifakına kazık atacak gibi duruyor ama beklenen olmaz umarım.