Görüş Bildir
Haberler
Akşener'in 'VIP' Yorumu: 'Aynısı Erdoğan'a Yapıldı, Tarih Tekerrürden İbaretmiş'

Akşener'in 'VIP' Yorumu: 'Aynısı Erdoğan'a Yapıldı, Tarih Tekerrürden İbaretmiş'

Emre Ordu
07.06.2019 - 19:03 Son Güncelleme: 08.06.2019 - 08:33

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da havalimanında VIP bölümüne alınmamasını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yıllar önce VIP'ye alınmadığını hatırlatan Akşener, 'Tarih tekerrürden ibaretmiş' diye belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün bayramlaşmak için partisinin İstanbul İl Teşkilatı'na geldi. Bayramlaşma öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Meral Akşener, 'Bizim bir özelliğimiz var. O da haksızlığa karşı tavır koymak. Milletimizin bu refleksini en iyi bilmesi gereken kişi de Erdoğan'dır. Çünkü bu millet, kendisine 'Muhtar olamaz' denildiğinde, milletimiz inatlaştı, Başbakan yaptı, partisini iktidara getirdi, arkasından Cumhurbaşkanı seçti, arkasından da Başkan yaptı' diye konuştu.

"Keşke seçim sonuçlarını baştaki tavrıyla kabul etseydi"

"Keşke seçim sonuçlarını baştaki tavrıyla kabul etseydi"

Akşener, 'Keşke Sayın Erdoğan, İstanbul seçimlerinin sonuçlarını başlangıçtaki tavrıyla kabul etseydi. Millet iradesine saygı duyan bir konuşmaydı. Biz zannettik ki bundan sonra Türkiye normalleşecek. Herkesin Cumhurbaşkanı olma yolunda bir irade ortaya koyacak. Dört buçuk yılını da bu şekilde geçirecek diye düşündük. Fakat devreye üç harfliler mi girdi, beş harfliler mi girdi, ne girdi, ne girmedi, onları bilmiyoruz. Sanki Sayın Erdoğan'ın etrafındaki insanlar, onu milletin gözünden düşürmek, iki paralık etmek ve Sayın İmamoğlu'na da her türlü çirkin iftirada bulunarak, Sayın Erdoğan'a yönelik, tabiri caizse bir alt oyunu ortaya koyuyorlar. Sayın Erdoğan bu işleri bilen adamdır, bunu nasıl anlamıyor, onu da ben anlamıyorum' ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'a yapılanın aynısı tekrar ediliyor"

"Erdoğan'a yapılanın aynısı tekrar ediliyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir basın mensubunun sorusu üzerine 'VIP' tartışmalarına da değinen Akşener, 'İçişleri Bakanlığı, 5 dönem milletvekilliği ve Meclis Başkanvekilliği yapmış biri olarak, VIP'e şahsımın dışında korumalarımın alınmadığı, aile fertlerimin alınmadığı bir süreçten geçtik. Dolayısıyla halkın da arasında olmak, halkın arasından yürümek, halkın arasından uçağa binmek çok daha iyi. Oradaki eksikliği görüyorsunuz, o daha da iyi oluyor. Dün bunları Sayın Erdoğan yaşadı, ben biliyorum. Ona da yapıldı.Etarih tekerrürden ibaretmiş. Ama Sayın Erdoğan, bu işlere çok dikkat ederdi eskiden, kendisi yaşadığı için. Bugün kraldan çok kralcıların yürümesine müsaade eden bir ruh hali var' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıl önce Bodrum'dan İstanbul'a dönmek isterken, havalimanında VIP kısmını kullanmasına izin verilmemişti. Sosyal medyada bu olaya ilişkin haberin kupürü paylaşıldı.

Ne olmuştu?

Bayram boyunca Karadeniz turuna çıkan Ekrem İmamoğlu'nun Ordu havalimanında VIP bölümüne alınmamıştı. Türkiye'nin gündemine oturan VIP tartışmasının ardından açıklama yapan Ordu Valliği, İmamoğlu ve beraberindekilerin VIP bölümünü kullanmaya haklarının bulunmadığı için izin verilmediğini ifade etmişti.

Ayrıca havalimanında yaşanan gerginlik sırasında İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği öne sürülmüş ve Ordu Valiliği tarafından İmamoğlu hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
48
11
6
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Erdoğan seçilmiş değil atanmıştır. Atayan da belli eşbaşkan sıfatını takan da...

sedaacaliskann

Meral Akşener çok ince mesaj vermiş çoookkk ince:)

Murat Bey

Konuş be topuklu efe