Görüş Bildir
Haberler
Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış AK Parti'den İhraç Ediliyor

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış AK Parti'den İhraç Ediliyor

Onedio Medya
06.01.2016 - 17:03 Son Güncelleme: 06.01.2016 - 19:28

Zaman gazetesinde yazmaya başlayan Ak Parti'nin kurucu üyesi ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Yürütme Kurulu tarafından Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelik, 'AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi' dedi.

1938 doğumlu Yaşar Yakış, 58. hükümette (2002-2003) Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. Yakış, 2002 ve 2007 seçimlerinde AK Parti’den Düzce Milletvekili seçilmişti.

Yakış, kısa bir süre önce de Zaman Gazetesi'nde yazmaya başlamıştı.

3 isim hakkında daha ihraç istemi

3 isim hakkında daha ihraç istemi

Kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen isimlere ilişkin Çelik'in açıklamaları şöyle:

Ceyhan Belediye Başkanı'na ihraç talebi

'Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek gibi tespitler neticesinde tüzüğümüz gereği partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı'na ihraç talebi 

İkincisi Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il SKM ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayarak partimiz aleyhinde sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğundan ve Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilediğinden tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

Ankara Ayaş Belediye Başkanı'na ihraç talebi 

Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

'AK Parti'de siyaset yapmakla, AK Partili olarak siyaset yapmak arasında fark vardır' 

Çelik, 'Bütün şikayetler partinin ilgili birimlerinde değerlendiriliyor. Ak Parti'nin kurucu ilkeleri, değerleri var. Ak Parti'de siyaset yapmakla, Ak Partili olarak siyaset yapmak arasında fark vardır. İhraç edilenlerle ilgili gerekiyorsa suç duyurusu da yapılacaktır' dedi.   

Ajanslar, CNN Türk ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
32
11
3
3
2
0