Görüş Bildir
Haberler
AKP Sözcüsü Çelik: 'MYK Arınç'ın Açıklamalarını Doğru Bulmuyor'

AKP Sözcüsü Çelik: 'MYK Arınç'ın Açıklamalarını Doğru Bulmuyor'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası Bülent Arınç'ın istifasına ilişkin olarak 'Kendileri istifalarını sundular. Cumhurbaşkanımız da kabul etti. MYK'da bu konu değerlendirildi. MYK'da Arınç'ın söylemleri kabul edilmedi. Bu değerlendirmelere katılınmadığı ifade edildi' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP'li Çeviköz'e tepki

CHP'li Çeviköz'e tepki

Çelik, CHP'li Ünal Çeviköz'ün, 'Joe Biden'dan beklentimiz, Türkiye için demokrasi vurgusu ve temel hak ve özgürlüklere vurgu yapması' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. 

'Seçilmiş bir başkandan demokrasi talep etmek, yanlış bir şeydir' diyen Çelik, 'Türkiye demokrasi için şehit vermiş bir ülkedir. Bununla kalmıyor, S-400'leri iptal edeceklerini söylüyorlar iktidara geldikleri zaman.  Patriot verilirse hala almaya hazır olduğumuzu söyledik. Bize acil lazımdı ve Rusya'dan aldık. Bu bir kes kopyala siyasetidir. İthal ekameci bir demokrasi anlayışıdır' ifadelerini kullandı.

"Türk gemisinde yapılan aramayı şiddetle protesto ediyoruz"

"Türk gemisinde yapılan aramayı şiddetle protesto ediyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Libya'ya giden Türk gemisinin aranmasına tepki gösteren Çelik, 'Yapılan aramayı şiddetle protesto ediyoruz. Hamburg isimli savaş gemisi, Ambarlı limanından insanı yardım taşıyan gemimize müdahale etmiştir. Şu net bir durumdur. Burada herhangi bir şekilde ambargoyu delen Türkiye devleti değildir. O toplu mezarların getirdiği yükten kurtulmak için Türkiye'ye karşı yanıltıcı propagandalar üretenler bu tip bir takım haberler üretiyorlar. Almanya ile bu konularda yakın bir istişaremiz var. Bütün bunları dikkate alarak bu tip eylemlerde bulunmamaları gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu aramalar korsan aramalardır. Tabi sonra ülkemizin itirazıyla aramayı sonlandırmışlar. AB kendi üyesi olan bazı ülkelerin gayri meşru girişimlerinin peşinden gitmemelidir' dedi.

Arınç'ın istifası

Arınç'ın istifası

AKP Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın istifasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

'Kendileri istifalarını sundular. Cumhurbaşkanımız da kabul etti. MYK'da bu konu değerlendirildi. MYK'da Arınç'ın söylemleri kabul edilmedi. Bu değerlendirmelere katılınmadığı ifade edildi'

"Reform çalışmaları değerlendirilme aşamasına gelindi"

"Reform çalışmaları değerlendirilme aşamasına gelindi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre önce açıkladığı reform çalışmaları hakkında bilgi veren Çelik, 'Bakanlıklarımızın ilgili çalışmaları var. Bunlar değerlendirilecek aşamaya geldi. Siyasi hukuk konularında partide de yürüttüğümüz konular var. Bu meselede her zaman için yaklaşım şu; vatandaşımızın taleplerinin devlet hayatına daha çok yansımasıdır. Devlet hayatı, demokrasi bunun için var. Toplumun çeşitli kesimlerinin sorunlarının çözülmesi o kadar hızlı hale geliyor' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Hadi bakalım.... AaaaaKeeeeePeeee den ihraç edin.... ..... . Bizde Netflix te dizi izler gibi izleyelim..... ...... 🤪😡🐧

orumbocukadam

entrikalar kendi çocuğunu boğmalar kardeşini zehirlameler vs ben bu diziyi bir yerlerde izlemiştim osmanlı çöküşü müydü neydi

orumbocukadam

yarın muhalefet çıkıp da biz yaptık derlerse aşk olsun yani adamlar kendi bacaklarına sıkıyor siz hala seyrediyorsunuz